ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2022-06-08 11:09:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ismi
Viņiem ir radies tāds interesants jēdziens ``sudzisms``, interesanti kādus vēl ismus varētu šādi izdomāt? Vitisms = dzīvo šovinisms pret nedzīvajiem? Sapientisms = saprātīgo šovinisms pret nesaprātīgajiem, helsisms/ sanisms = veselo šovinisms pret slimajiem, nu tipa sanisti šovinistiskā veidā uzskata ka slimos vajag izārstēt un padarīt veselus, tad vēl varētu būt leksisms = likumus ievērojošo šovinisms pret tiem kas likumus pārkāpj.

Vēl idejas?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mindbound
2022-06-08 18:06 (saite)
Pašam esot ar lieko svaru un centieniem to mazināt, lielā mērā piekrītu. Ar pirmklasniecisku rādīšanu ar pirkstu (kaunināšanu vārda burtiskākajā nozīmē), protams, tur nekas daudz nebūs līdzēts, bet tā obviozi ir veselības problēma vai defekts (iegūts, iedzimts, tas pirmajā tuvinājumā nav sevišķi svarīgi) un to būtu jāapskata tieši kā tādu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-06-08 18:15 (saite)
Kā cilvēks ar daudziem trūkumiem, protams, piekrītu. Jāņem vērā, ka "shaming" viņi lieto ļoti liberāli (khe) un pamatā nebūt ne(tikai) kontekstā, kur kāds tiešām tiktu kaunināts. Tas ir tikai kārtējais demagoģiskais, salmuvīriskais valodas lietojums, lai a priori jebkuru kritiku pret šiem uzstādījumiem varētu ērti ievietot "naida runas" kategorijā un kritiķiem aizvērt mutes pasludinot tos par ļaunajiem bigotētajiem raitwing hitleriem, kas ir "pret zinātni".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?