ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2021-11-25 00:59:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ja maģija strādātu
Jeb the applied transubstantiation

Tātad ja a) mums ir par daudz vampīru un nav ar ko šos barot un b) maģija strādā, tad var darīt šādi: Ņem mucu vīna, konsekrē un mums ir muca barības vampīriem. Nemaz nav jālieto asinsdonoru centri.

Es speciāli paskatījos

https://en.wikipedia.org/wiki/Transubstantiation

Pēc RKB dogmas, vajadzētu strādāt.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2021-11-26 01:42 (saite)
OK, tad luterāņiem tas ir mazāk maģisks un vairāk simbolisks akts?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]saka_taisniibu2
2021-11-26 01:48 (saite)
Nē, simbolisks tas ir tikai kalvinistiem, reformātiem, baptistiem. Luterāņiem tas ir "sakramentāls" akts, proti, Dievs ir izvēlējies savu vārdu un žēlastību īpašas klātbūtnes veidā saistīt ar notieiktiem fiziskiem elementiem. Kā Luters Mazajā katehismā saka, kāds labums no tādas ēšanas un dzeršanas?: "To mums rāda vārdi: “par jums dota” un “izlietas grēku piedošanai”, proti, ka ar šiem vārdiem mums Sakramentā tiek dota grēku piedošana, dzīvība un svētlaime; jo, kur grēku piedošana, tur arī dzīvība un svētlaime." http://www.krustabaznica.lv/vi-altara-sakraments-svetais-vakarediens/
Kas tic Vakarēdiena iestādīšanas vārdiem, "tas iegūst, ko tie saka un ko tie sola, proti – grēku piedošanu." Kā visnotaļ fizisks akts, Kristus miesas un asiņu baudīšana ticīgos nostiprina gan ticībā, gan ļoti burtiski - nostiprina un iestādā dziļākā vienībā ar Jēzu Kristu. Jēzus sevi nosauc par "dzīvības maizi" - Vakarēdiens ir visnotaļ burtiska šīs maizes ēšana.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-11-26 01:55 (saite)
Iedomāsimies, ka mums ir 2 hostijas, viena konsekrēta un otra nē. Nu vai 2 vīna glāzes, tāpat. Kristieši uzskata ka cilvēks, atnācis uz vakarēdienu, varēs tās atšķirt kaut kādā īpašā veidā jeb nē?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?