ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2015-06-18 13:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Es reiz aizdomājos, kāpēc ir vārds ``saldskābs``, bet īsti nav vārda ``saldsāļš``. Eksperiments patiesības kritērijs, ņēmu ūdeni, NaCl un saharozi, šķīdināju dažādās proporcijās un garšoju. Vairumā proporciju tas garšo vnk kā sāļš, sāļā garša ir spēcīgāka. Bet ja NaCl ir pietiekami maz, ir viena proporcija, kur garša ir, hmmm, reti pretīga. Tāpēc arī nav šī vārda.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hedera
2015-06-18 17:52 (saite)
Terijaki ir bauda manām garšas kārpiņām!
Daudzās ķīniešu receptēs, savukārt, sastāvdaļas tiek sutinātas sojas mērcē (visnotaļ sāļa) ar pievienotu diezgan manāmu daudzumu cukura, arī ļoti garšo.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?