ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2021-09-28 19:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
par blablabla
/https://jauns.lv/raksts/bizness/464436-bla-bla-bla-greta-tunberga-raksturo-pasaules-lideru-solijumus/

es tikai vēlējos uzjautāt vai no Grētas un viņas domu biedru puses ir tipa arī blablabla vai kaut kas vairāk?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mindbound
2021-09-30 09:15 (saite)
Neticu, ka Zemes apdzīvojamību jebcik vērā ņemamā mērā var ietekmēt personīgās diētas izvēle, atteikšanās no sadzīves preču apgreidiem vai plastikāta maisiņu nomaiņa ar papīra maisiņiem.

Lieta ir tāda, ka šādus ne-risinājumus ir daudz vieglāk iepakot politiskos lozungos, jo, kāds pārsteigums, lielos un vismaz potenciāli reālu atdevi nesošos risinājumus (sērijveida apjoma kodolreaktoru ražošanu, industriāla mēroga CO2 skrubjus, potenciāli arī ģeoinženieriju, ja situācija saasinās) nav iespējams paveikt bez megakorporācijām un to izveiktiem megaprojektiem, kas neizskatās labi no mūsdienu modē esošās "ēdīsim bagātniekus" ideoloģijas puses.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2021-09-30 09:41 (saite)
Jā, es vakar jau apmēram to pašu teicu.

Taču redzu atšķirību mūsu uzskatos par to, ka megakorporācijas - vismaz to pašreizējā brīvā kapitālisma veidolā - būs tās, kas realizēs risinājumus. Megakorporācijas darīs to, kas ir finansiāli izdevīgi, nevis vajadzīgs apdzīvojamai planētai nākotnē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2021-09-30 09:47 (saite)
Visi nosauktie (īpaši reaktoru ražošana un pavisam īpaši mazo modulāro reaktoru ražošana) ir ārkārtīgi ienesīgi biznesa sektori. Varbūt ne specifiski naftas produktu kompānijām, bet ārkārtīgi ienesīgi tik un tā, tas ir plaši analizēts un labi zināms punkts.

Ienesīgums ir universāla un uzticama vērtīguma metrika (protams, ka ne vienīgā, bet visādā ziņā viena no) un personīgi es drīzāk kā red flags uztvertu proklamācijas par vērtīgiem un vērienīgiem pasākumiem, kuri nenes peļņu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2021-09-30 18:14 (saite)
Jā šite ir kapitālisma pamatproblēma, ne vienmēr tas kas nes peļņu nes labumu, bieži protams tā ir bet ne vienmēr. Un to deltu starp labumu un peļņu es nezinu kā atrisināt kapitālisma iekšienē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?