ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2021-07-22 00:11:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ne tur skatamies
Es teiktu ka pārvirzīt finansējumu no šitiem

https://www.lsm.lv/raksts/zinas/arzemes/zviedrijas-zinatnieku-petijums-globalo-sasilsanu-vairak-izraisa-viriesi.a413772/?utm_source=inbox&utm_campaign=news&utm_medium=frontpage

uz AES projektēšanu un būvēšanu būtu labs ieguldījums klimata pārmaiņu bremzēšanā.

Un par diagrammām: Pirmajā ir redzams ka sievietes pārtikas dēļ emitē drusku vairāk CO2 bet rakstā ir teikts ka vainīgi vīrieši jo ēd gaļu. Kaut kā nesakrīt. Otrajā ir visādi sīkumi bet es kaut kā neredzu ``replace fossil organic fuel to nuclear`` un ciparus klāt.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2021-07-24 14:51 (saite)
Jā, notiek izmaiņas dabā? Dabiski, ka ir saprātīgi tajās vietās, kur kaut ko var mainīt un uzlabot, piemēram neļaut trešās pasaules valstu niggām mest savus sūdus upēs un okeānos, darīt. Bet tu taču redzi, ka "risinājumi" šajā feikā alārmisma kontekstā nav darīt kaut ko konstruktīvu, bet ar vien vairāk ierobežot brīvības, atņemt naudu un iznīcināt cilvēku spēju būt pašpietiekamiem. Visi idiotiskie plāni ar saules paneļiem, vēja stacijām un elektromobīļiem ir vismaz tik pat netīri dabai kā naftas produktu lietošana (pie tam, lai visu to uztaisītu, neizbēgami jālieto pēdējie) un tajā pašā laikā tas dzen cilvēkus nabadzībā un verdzībā bez jebkāda reāla uzlabojuma piesārņotības jomā. Tu es gudrs cilvēks un noteikti vari tam redzēt cauri.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-07-24 15:01 (saite)
Nē nu pag, ja elektrību ražo AES, tad transports tiešām var būt elektrisks. Litija jonu akumulatoru ``nepārstrādājamība`` ir stipri pārspīlēta, protams lai to reciklētu atkal vajag elektrību un mēs atgriežamies pie tām pašām AES. Otrs dzinēju veids tad ir ar ūdeņradi kā degvielu, to iegūst no ūdens atkal ar elektrību. Par saules un vēja stacijām cik man zināms taisnība - pārāk vājas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?