ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2021-07-04 13:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pārbaude
Man te ieinteresēti novērotāji saka ka pastāv sekojoša bīstama tendence: cilvēki sākot no kkur XXgs vidus/ beigām arvien mazāk dara dažādas nozīmīgas lietas.

Tāds patterns ir/ nav novērojams?

Ja ir - tas satur X-risku.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2021-07-04 17:13 (saite)
Ja ir mednieku vācēju sabiedrība parastā un atnāk tāda sabiedrība kura ir pēc industruālās revolūcijas, tad kurš kuru ietekmēs? Protams ja tā otra ir sakarīga tad viņi tos medniekus - vācējus neiznīdēs [ vēsturiski diemžēl spēcīgākā forma ne vienmēr tik saprātīga ir bijusi].

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2021-07-04 17:18 (saite)
tas, ka sabiedrība x praktiski (pēc vēsturiskās pieredzes) iznīdēs/absorbēs jebkura cita veida sabiedrību, ar ko saskarsies, nekādi neliecina par to, ka tā būtu stabilāka vai ilgtspējīgāka. tās ir divas dažādas funkcijas, un es neredzu argumentu, kurā 'es varu iznīcināt visu, ko ieraugu, un to arī parasti daru' būtu vienādojams ar 'es varu pastāvēt ilgāk un stabilāk'

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-07-04 17:20 (saite)
Es varu iznīcināt visu ko ieraugu => es varu neļaut kaut kam citam iznīcināt sevi. Pēdējais ir šādas varēšanas konstruktīvais komponents.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2021-07-04 17:23 (saite)
nē, nekādīgi ne. Kā Tu jau savā ierakstā norādīji, briesmas civilizācijas formai var pastāvēt arī bez ārēja drauda. nu, tipa, ja tehnoloģiski-industriālā civilizācijas forma būtu tik ūber, tad tev nebūtu jāizsaka doma par to, ka tai varētu draudēt briesmas, turklāt jau pēc sūda pāris gadsimtiņiem?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-07-04 17:31 (saite)
Nu jā tāpēc ir jautājums vai šādas briesmas draud? Ir izteiktas hipotēzes, ka draud, te tiešām jautājums ir par evidenci/ kontrevidenci.

/ briesmas civilizācijas formai var pastāvēt arī bez ārēja drauda. /

Nu jā, protams, tikai sanāk ka vājai/ netehnoloģiskai ir gan iekšēji gan ārēji draudi, tehnoloģiskai ir joprojām iekšēji, lai arī iespējams citi, bet mazāk ārēju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?