ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2021-05-03 16:47:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ko raksta pretinieks
Pretinieka teksti ir jālasa lai saprastu kā pretinieks domā.

Te ir tipisks pretinieka teksta piemērs:

https://telos.lv/aktuali-loti-aktuali/

Nu paskatīsimies, daži atsevišķi momenti:

//Liekas, ka tehnokrātiskais cilvēks nekad nav apjautis Augšāmcelšanās parādību, gaismas un nemirstības cerību noslēpumaino iedabu. //

Nepareizi. Tehnokrātiskie cilvēki [es pie tādiem piederu] labi zina ka nemirstība ir nepieciešama un augšāmcelšanās [atjaunošanās no rezerves kopijas] arī. Tās visticamāk ir izveidojamas tehnoloģijas, sk. mind uploading.

//Tehnoloģiskā civilizācija dod varenības izjūtu, bet šī izjūta ir mānīga.//

Nevis varenības izjūtu, bet varenības pamatu.

//Mūsdienu saprāta būtnei šķiet, ka viss, kas atrodams telpā, ir vienīgais, kas pastāv. Šī būtne domā, ka cilvēka jēgas pašos dziļumos vairāk nekā nav.//

Pareizi šķiet + jēgu saprātīgas būtnes nosaka sev pašas. Un tas ir tas, kas pretiniekam ļoti nepatīk, jo pretinieks ir agresīvs un vēlas saprātīgu būtņu jēgu noteikt viņu vietā, kas ir paverdzināšana. Skatāmies tālāk:

// Runājot ekonomikas profānajā valodā, valdīt ar vienu noteikumu: cilvēks nedrīkst būt pašpietiekams. Tas nozīmē pienākumu dzīvības spēku sev smelt no Dieva.//

Nu re, pretinieks atklātā tekstā piesaka karu - saka ka vēlas lai mēs būtu atkarīgi. Nebūsim. Uz šo varu atbildēt tikai ar I.V. Staļina vārdiem:

Mūsu lieta ir pareiza. Uzvara būs mūsu. Pretinieks tiks sakauts.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2021-05-03 19:07 (saite)
Nu jā tad tu varētu strādāt ar hipotēzi `` aiz nāves kaut kas ir`` un mēģināt šo hipotētisko cita veida telpu zondēt, iesūtīt tur novērošanas tehniku un tā tālāk. Es gan prognozēju, ka rezultāti būs negatīvi, apmēram tādi paši kā ``dzīvības spēka`` meklējumi. Vitālisms - kādreiz domāja ka organiskas vielas nevar rasties no neorganiskām bez īpaša mistiska dzīvības spēka. Pēc tam nāca Vēlers ar savu karbamīda sintēzi no neorganiskas sāls - amonija cianāta.

Nu jā līdz ar to mans atsevišķais uzskats ir ka vispār tikai zinātne var risināt būtiskas problēmas. Ja tā padomā, es nezinu nevienu piemēru kas parādītu pretējo. OK, dažas problēmas cilvēki ir atrisinājuši pirms sistemātiskās zinātnes izveidošanās, bet ar tām pašām metodēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aborigens
2021-05-03 19:13 (saite)
kā var iesūtīt novērošanas tehniku.. tas atgādina tos stāstus, ka draugi vienojas, ka tas kurš pirmais nomirs otram pastāstīs sapnī kā tur ir.

nu kas nu kuram būtiska problēma. vienam šīs zemes nemirstība citam kā domāt par Trīsvienību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-05-03 19:16 (saite)
Nu redzi vispirms mani īsti neapmierinātu tāda nemirstība kuru man dod/ uzdāvina kaut kāda cita būtne, jo tad es būtu atkarīgs no tās citas būtnesvismaz līdz brīdim kamēr pats neizpētītu kā tieši šis nemirstības paņēmiens darbojas un kā es to varu kontrolēt. Tas ir tas pats kas komfortabli braukt teiksim automobilī kuru vada robots un stūres tev nav. Tu esi bezpalīdzīgs. Es gribu stūri.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aborigens
2021-05-03 19:18 (saite)
nujā un man to stūri nevajag.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-05-03 19:21 (saite)
Okej gaumes lieta.

Es varu tikai ilustrēt savu gaumi: Redzi ja tev stūres nav un tur slīkst kaķis, tu pabrauc garām, jo apstāties nav paredzēts.

Ja tev stūre ir, tu dari kas jādara.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2021-05-03 19:18 (saite)
/tas atgādina tos stāstus, ka draugi vienojas, ka tas kurš pirmais nomirs otram pastāstīs sapnī kā tur ir. /

Ļoti primitīvs un naivs bet vispār solis pareizā virzienā ja tiek apskatīta hipotēze par kaut kādu ārpusķermeņa pēcnāves eksistenci.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?