ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2021-03-20 11:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Hidra
Tas ir tāds ķēms - nocērt galvu izaug divas.

Kristiešu indoktrinātāji strādā līdzīgi.

Es atceros Ilāru Plūmi un visas tās idejas kuras viņš Telos rakstā atkal ir izvilcis. Viss šis tika vairāku gadu garumā secīgi atspēkots, bet nu cilvēks ir noskurinājies un izvilcis to pašu atpakaļ, pilnīgi bez izmaiņām.

Un Polkinghorns, Templtona fonds - tas ir kaut kas tāds kā pusizdomātie `` baisie kultūrmarksisti`` tikai reāls.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]antiprojekcija
2021-03-20 13:56 (saite)
Man ir tāda pārliecība, ka daudzi "galēji labo" pārmetumi - konspirācijas, melošana ideoloģijas vārdā, vēlme pēc cenzūras, utt, lielā mērā ir projekcija (hence, mans nicks). Labā ziņa, ka ja projicē, tātad kaunas (vismaz neapzināti), un vēl ir vismaz kaut kas, pie kā apelēt.

Ak, kā gribas atpakaļ senajos laikos, kad bija tikai dažādi skatījumi uz faktiem, nevis kā šodien - fakti un alternatīvie fakti. Es laikam arī kļūstu konservatīvs uz vecumu... /s

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gedymin
2021-03-20 14:22 (saite)
+

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mindbound
2021-03-20 14:20 (saite)
Cik nu pusizdomātie, bet ne par to šoreiz ir runa.

Amizantā kārtā, gan evolūcija, gan bioloģija kā tāda ir tēmas, ko dažādos veidos cītīgi mēdz noliegt vai vismaz "reinterpretēt un dekonstruēt" abas pieminētās puses, jo bioloģija griež šķērsām to abu lozungiem un partijas līnijām. Realitātei nav biasa — ne konservatīva, ne progresīva.

Also, ir diezgan labi nodemonstrēts fakts, ka "secīga atspēkošana vairāku gadu garumā" ne tikai nemēdz mainīt cilvēku uzskatus, bet, tieši pretēji, palielā daļā gadījumu tos nostiprina (slinkums meklēt literatūrā, tāpēc še tev samērā labi uzrakstītu populāru rakstu). Tieši tāpēc akadēmiskā vide (vismaz ideālā; reālajā anyway mēdz notikt viss tas pats, kā mēs abi to labi zinām) ir slikts piemērs tam, kā lietas notiek un kā cilvēki domā citās vidēs.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]antiprojekcija
2021-03-20 15:00 (saite)
Nu tā jau ar to kognitīvo disonanci liekas, ka "nostiprina", bet patiesībā kā tāds burbulis vienā dienā pārplīst. Tāpēc no malas var likties, ka cilvēki strauji maina domas, bet patiesībā kaut kas jau krājies gadiem.

Tā visa "runāšana vienam otram garām" publiskās diskusijās jau arī nav nejauša - mērķis jau nav pārliecināt vienam otru, bet gan maksimāli daudz iepilināt savas patiesības klausītājos. ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ripple
2021-03-24 20:53 (saite)
"Realitātei nav biasa — ne konservatīva, ne progresīva." ļoti forši un patiesi pateikts, manuprāt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?