ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2020-10-24 22:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Hihihi
Vegāni [tie kuri ir dzīvnieku tiesību aktīvisti]: dzīvība svētums nedrīkst lietot sirdsapziņa ....
Prolaiferi [karojošie abortu pretinieki]: dzīvība svētums nedrīkst lietot sirdsapziņa.....

Tik tālu jauki.

Amizantais [tas kas izsauc ķiķināšanu] šajā ainavā ir tas, ka parasti vegāni NAV prolaiferi [un otrādi]. Tās ir dažādas, antagoniskas nometnes.

Tas tikai parāda cik līdzīgi mehānismi vada arī to kas pirmaj;a brīdī izskatās antagonisks.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hedera
2020-10-25 23:08 (saite)
"bet ir ticamāk, ka neapskaužamo situāciju "meitene stāvoklī, viena, izmisusi" ir radījušas sistēmiskas pārmaiņas starpdzimumu attiecībās 20. gs. otrajā pusē"

lol, nē. Learn your history.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-10-26 00:31 (saite)
Oj tur pat nav padziļināti jāstudē vēsture, visa kultūras bagāža ir pilna ar dzimumu lomu baiso nospiedumu, tikai viena izolēta detaļa: Kāda ir sakne vārdam ``līgava``? Tāda pati kā vārdam ``līgums``. Un mēs taču laikam esam pret cilvēku tirdzniecību?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2020-10-26 13:46 (saite)
Jā, protams.

Bet tas, uz ko es norādīju, ka situācija "meitene viena ar bērnu, izmisusi", nav nekāda 20.gs. jaunā parādība. Tas, kas 20.gs. laikā notika, bija pakāpeniska tādas situācijas destigmatizācija. Nu, tā, lai nav tā izmisusī meitene vairs ar akmeņiem jānomētā, vai jāizraida no ģimenes kā apkaunojums.

Man kā poliamorai palaistuvei būtu arī šis tas sakāms par tādu ikdienišku morālnosodījumu par citu cilvēku privātajām dzīvēm, kas tajā komentārā bija tā nevērīgi ievīts, bet tā jau ir bišku cita tēma.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-10-26 14:26 (saite)
Nujā tieši tā, un runājot par vēsturi pret rōzā brillēm varbūt palīdzēs šitas:

https://www.cambridge.org/core/journals/antiquity/article/summary-justice-or-the-kings-will-the-first-case-of-formal-facial-mutilation-from-anglosaxon-england/7096A6F0E7F35C2B3C362E4A0542ED76?fbclid=IwAR2QPVzlIx4fXW_bBLJhfaioOrnJm5VG1VmTi_dkYoUqlydQRvfSyvlErqI

Sieviete, ~20 gadu, ir ticams ka vot netikla bija...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2020-10-26 14:33 (saite)
un runājot par minēto tekstu, citēju

//kurā jauniešu dzimumdzīve ir tāda kā baudas gūšanas arēna, kurā jāpiesargās vienīgi no STS (ar prezervatīviem), no negribētas grūtniecības (kuru risina ar abortiem) un no tumsoņām, liekuļiem "kristiešiem".//

es vēlētos piezīmēt ka prezervatīvi pasargā ne tikai no STS bet arī no nevēlamas grūtniecības [re, seksuālās fizioloģijas izglītības nozīme parādās!] un es neatrodu neko sliktu konceptā ``dzimumdzīve ir tāda kā baudas gūšanas arēna`` - man galīgi nav skaidrs kā tas izslēdz augstākās emocijas, inteliģenci.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2020-10-26 14:43 (saite)
Jā, tajā komentārā ir daudz, ko atpakot. Vēl viens mīts, kas netieši iezīmējās - ka abortus biežāk veic jaunas neprecētas sievietes (t.i., palaistuves). Latvijas statistika gan liecina par to, ka biežāk abortus veic sievietes, kurām ir ne tikai vīrs/partneris, bet jau ir arī bērni, tādēļ aborts visticamāk tiek veikts finansiālu apsvērumu dēļ.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-10-26 14:46 (saite)
Jā [kāds brīnums] izrādās ka abortus veic nevis aiz ļauna prieka vai upurēšanas bafometam bet aiz triviālas bezizejas un nespēka.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2020-10-26 15:03 (saite)
Un also kā jau tur zemāk linkā minēja prof. Sandra Veinberga - ja nu mēs gadījumā paliekam pie koncepta ka aborti ir kaut kas tāds nu ne gluži brīnišķīgs un visnotaļ veicināms, tad sliktās sekas, atbildība ja tādu paredzam jāvērš pret vainīgajiem. Tas ir pret visiem tiem vīr.dz. kretīniem kas lūk ir pārāk skaisti un jutīgi lai sev vienā vietā uzvilktu gumiju.

Man šķiet, ka visa pretaborttikumistu kustība šausmīgi strauji izbeigtos, ja būtu norma, ka procedūru apmaksā partneris kura ģenētiskais materiāls ir konstatēts aborta materiālā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2020-10-26 09:08 (saite)
Un vārds ``precēties`` obv

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?