ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2020-02-05 14:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
37. gads cibā
Es tā skatos ka drīz jau puscibas būs tautas ienaidnieki pardon nacistu atbalstītāji un veicinātāji. Polundra, kaut kāds skinhedu bārs. Jums arī tā liekas? :D


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2020-02-05 16:19 (saite)
Nu teiksim tu varētu uzrakstīt kāpēc nacisms ir aplams, un es varu derēt ka tu to izdarīsi nepietiekami jūsmīgi un nosodoši un līdz ar to būsi burtiski hitlers.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2020-02-05 16:30 (saite)
Ir daudz sliktāk, es varētu uzrakstīt (pie tam netroļļojot), kāpēc Heršteinam un Murejam lielā mērā ir taisnība vai, teiksim, par to, ka briesmīgais Tečeres stila neoliberālisms ir tikai ziedi, kuru augļi pie adekvātas kopšanas ir Landa izklāstītā un Harari iztirzātā beznosacījuma akseleracionisma programma.

Kā nekā taču jāattaisno sev reiz piešķirtās vietējā oberšturmbanfīrera pagones.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-02-05 16:42 (saite)
Nu par akceleracionismu varētu padirsties vai peļņas optimizēšana ir pareizais parametrs ja mēs taisam civilizāciju un tā bet nu jā var.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2020-02-05 16:57 (saite)

Minēto autoru ieskicētās domas tēma nav civilizācijas organizēšana, taču arī peļņa šajā perspektīvā ir tikai proverbiālos apgriezienus reģistrējoša un kvantificējoša metrika (un "degviela" tālākai procesa norisei), nevis virzības objekts vai mērķis.

[It] is utterly superstitious to imagine that the human dominion of terrestrial culture is still marked out in centuries, let alone in some metaphysical perpetuity. The high road to thinking no longer passes through a deepening of human cognition, but rather through a becoming inhuman of cognition, a migration of cognition out into the emerging planetary technosentience reservoir, into "dehumanized landscapes [..] emptied spaces" where human culture will be dissolved.
— Land, N., "Circuitries", in Fanged Noumena: Collected Writings 1987–2007, eds. Mackay, R. and Brassier, R. (Falmouth: Urbanomic, 2012), 293

Šeit gan Krišjānis, gan [info]slikts, domājams, varētu vienoties dziesmā pret ļaunajiem robotu overlordiem, kas, ja ne vairāk, tad vismaz būtu kaut kādā mērā amizanti. Diršanās potenciāls, savukārt, tur ir masīvs, pilnīgi piekrītu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-02-05 16:58 (saite)
Viņi jau nav ļauni, viņi ir ortogonāli

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2020-02-05 17:01 (saite)
Jā, un tas ir būtisks izpratnes moments. Protams, subjektīvā atšķirība tur var nebūt liela (un, kā redzam pēdējā laika sračos debatēs tepat, nevajag pat ortogonalitāti, pat sīkas novirzes no personīgajiem mērķiem un vērtībām mēdz tikt klasificētas kā morāli nepareizas), bet tas ir kritiski svarīgi adekvātai šīs tēmas analīzei.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?