ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2019-10-08 14:57:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ja pasēž un padomā
Tātad kā izskatās šeit vairākkārt aprunātās planētas atmosfēras sastāva izmaiņu problēmas risinājums:

Es te pamatā runāju tikai par jau esošām tehnoloģijām tāpēc ne par perspektīvo kodolsintēzi un kosmiskajām saules elektrostacijām.

1) Zemes un ūdens transports - elektriskais. Akumulatori un elektromotori + elektriskais dzelzceļš. Jūras transports lielu kuģu gadījumā - atomdzinēji. Paliek gaisa transports, bet tas dod relatīvi mazu ieguldījumu + perspektīva ir hidrazīns vai ūdeņradis kādā kompaktā formā - metālu hidrīdi, elektrolīze.
2) Elektrostacijas - AES, brīderi.
3) Organizatoriskie/ juridiskie pasākumi - ierobežot mārketingu.

Ar šito pa lielam vajadzētu pietikt.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mindbound
2019-10-10 00:17 (saite)
> [..] ja tiktu pārcelta, teiksim, Ctulhu apziņa no cilvēciska nesēja uz kādu citu bioloģisku nesēju, kura genotips būtu pietiekami atšķirīgs no normālu cilvēku genotipa [..]

Cilvēku un nākotnes tehnoloģiju gadījumā genotips vispār diezgan minimāli reģistrējas kā piederības kritērijs, jo ķermenis kļūst par nomaināmu (un pat ne obligāti bioloģisku) korpusu. Daudz vairāk no svara ir "kognotips", būšana-ar-cilvēka-smadzenēm, vienalga, bioloģiskām vai digitizētām, un to sakarā es pilnīgi piekrītu, ka pietiekamas to izmaiņas varētu pārsvītrot piederību cilvēku saimei, ar tādām vai citādām no šī fakta izrietošām sekām.

> Ja nepiekrīti otrā argumenta pirmajai premisai, tad man nav skaidrs par kādu kritēriju tu vispār runā.

Par to, ka šajā jautājumā man pilnīgi atklāti un apzināti ir divi dažādi standarti (vai viena standarta divas versijas, atkarībā no tā, cik šauri to definē), vieni cilvēkiem un otri visiem pārējiem mums zināmajiem organismiem. Quod licet Iovi homini, non licet bovi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?