ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2018-07-17 13:59:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Halyava, ser!
Iznāk ka mēs visi apmaksājam viņu izklaides:

http://lat.grani.lv/latvia/15051-aglonas-svetku-norisei-nakamgad-no-valsts-budzeta-plano-pieskirt-161-909-eiro.html

Parastais pretarguments ir ka valstī dzīvo arī katoļi, bet nu tad emmm kāpēc nevarētu noorganizēt tā, ka par šo maksā tikai katoļi?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2018-07-18 16:10 (saite)
Visādu insignifcant zinātnisko sotrudņiku izklaides, kas pa lielam ir vienkārši maizes pelnīšana un nekādā veidā nenosedz tevis minēto koplietojamo vērtību, uz ko valstij vajadzētu fokusēties (kam es principā piekrītu). Tu, Ctulhu vairums citu šeit piedalošos would-be zinātnieku visdrīzāk nodarbojas ar kāda produkta radīšanu, par ko saņem naudu no pasūtītāja. Te kā reiz valsts finansējums, manuprāts, ir daudz mazāk pamatojams, nekā lielu un plaši apmeklētu reliģisku festivālu finansēšana. Pēdējie nes ļoti konkrētu, labi redzamu un milzīgam cilvēku skaitam vērtīgu pienesumu šajā soul crushing dzīvītē. Ko jūs tur īsti darāties, maz kam ir skaidrs, vēl jo vairāk vai jūsu ņemtne noder jebkam, izņemot jums pašiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2018-07-18 16:19 (saite)
Tas, ko daru es, tiešām maz, kuram būtu skaidrs bez vismaz ievada semināra (un tas ir normāli, ne visiem ir jābūt šauri specifiska domēna ekspertiem). No otras puses, no valsts budžeta manas grupas pētījumi līdz šim nav saņēmuši nevienu centu, līdz ar to sūdzībām par trūkstošo devumu sabiedrības labuma un iekšzemes kopprodukta ietvaros nav pamata.

OSI sastāvs, savukārt, dod ļoti tiešu un konkrētu pienesumu, t.sk. jaunu un uzlabotu zāļu vielu izstrādē, kurpretī reliģisko festivālu sagaidāmais devums šādā virzienā for all practical values (t.i., atskaitot dažas neizbēgamās uz placebo efekta bāzes brīdi labāk sajutušās tantes) būs vienāds ar nulli. Ja tev šķiet, ka tas ir nenozīmīgi, tad šaubos, ka varēšu tevi pārliecināt par pretējo, bet uz tīri pragmatiskas bāzes ieguldījums medicīnā un farmaceitikā attiecas uz cilvēka eksistenciālajām vajadzībām (palikšanu dzīvam), kurpretī reliģiskie festivāli ir, well, festivāli – ne fundamentāli atšķirīgi no citiem izklaides un community-building pasākumiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-07-18 17:42 (saite)
Atkal tukša sofistika. Reliģisku pasākumu devums varētu būt vienāds ar nulli tieši jūsu bezjēdzīgajā, šaurajā domēnā - radīt ar vien jaunas un jaunas farmakaloģiskas čūsku eļļas, ko pēc tam pārdod raganu dakteri. Man ir samērā laba pieredze ar dažādiem preparātiem, ko tava tipa institūti ražo. Tas ir absolūts šarlatānisms un vienkārši jauna veida narkata kā alkhols un kaņepāji. Tie neatrisina fundamentālas problēmas cilvēka psihē, bet kalpo kā feiki aizstājēji, psihotropas vielas. Labāk uzpīpēt to pašu kaņepāju vai reizi gadā notripot ar skābi/sēnēm. Tu, tieši tā pat kā ar labi noorganizētu reliģisku ritualizētu pasākumu, notiek pavisam īsta smadzeņu izmaiņa. Jūsu happy pills vai nootropiķi ir vienkārši pamatīgi modificēts klonozepams/amfiks. Ilgtermiņā efektu nedod, bet rada mānīgu sajūtu, ka lietas iet uz labo pusi. Līdz brīdim. :)

tl;dr tas ko tu dari ir gandrīz pilnīgis fufelis, kas agri vai vēlu tiks atzīts par tādu pašu pseidozinātni kā alķīmija

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2018-07-18 17:45 (saite)
Tas, ko daru es, nav saistīts ar ķīmiju vai farmaceitiku, es tikai izsaku izbrīnu par tavu attieksmi pret minētajām lietām. Pēc šī komentāra gan sāk izskatīties, ka arī šajā virzienā es velti deldēju klaviatūru.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-07-18 17:51 (saite)
Ja tev būtu tas, ko pats pirms tam definēji kā 'koplietošanai noderīga infrastruktūras, labumi', tad tev nevajadzētu neko deldēt. Tu būtu spējīgs ar pirkstu iedurt pa tām lietām, kas mums, citiem, koplietojošiem cilvēkiem ir noderīgs no tevis pārstāvētās cunftes.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2018-07-18 17:54 (saite)
Es līdz šim neesmu pretendējis uz finansējumu no valsts budžeta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-07-18 18:11 (saite)
Nu tā jau ir paralēla tēma. Tas vairāk uztrauc Ctulhu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?