ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2018-07-09 23:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kā tas ir ar psihiatriju
Konservatīvie plaši pārstāv uzskatu ka piemēram transseksalitāte un arī dažādas seksuālās orientācijas ir psihiskas novirzes. Jo, kā transpersonu gadījumā cilvēka pieredze un jušanās neatbilst viņa anatomiskajai uzbūvei. Tas ir - cilvēks uzskata/ pieredz to , kā nav. Psihiska novirze. Nu tāpat kā kad cilvēks jūtas Napoleons vai eņģelis. Labi, tik tālu skaidrs. Jautājums - kā šādā aspektā šie paši konservatīvie reaģē uz citiem cilvēku uzskatiem/ jūtām/ pieredzi par to kā nav - tas ir visu veidu reliģisko un mistisko pieredzi. Ja konservatīvie ir godīgi tad arī šis viņiem jāklasificē pie psihiskām novirzēm aiz tiem pašiem iemesliem.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hedera
2018-07-11 15:37 (saite)
Cik nu es kā cilvēks ļoti tālu no šīm visām lietām saprotu, tur tiešām var sanākt situācija, ka savas pārliecības dēļ viņš liedz pacientam nepieciešamo aprūpi. Un tas man šķiet pietiekams iemesls, lai viņu nepieņemtu darbā valsts apmaksāta ārsta pozīcijā.

Cik uzmetu aci tam rakstam, viņš savu nostāju pozicionē kā reliģisku. (He now claims his right to freedom of speech has been denied and he has been classed “unfit” to work for the department because of his religious convictions.)

Kaut ko no bioloģijas tur arī mēģina pievilkt, bet tur jau jauc kopā sex un gender.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?