ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2018-05-16 10:38:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Tātad Krišjānis teica, ka raganas pastāvot.

Attiecīgi Krišjānis ir relikts no šitiem.

http://jvmm.lv/Las%C4%ABtava/jelgavas-vestures-annales/raganu-medibas-jeb-pravas-kurzemes-un-zemgales-hercogistes-laika/

pēdējā prāva, cik var saprast - 1795g. Nemaz ne tik sen.

Līdz ar to mēs varam secināt, ka šī suga ir salīdzinoši bīstama ar islāma fundamentālismu.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]axsys
2018-05-17 00:52 (saite)
Trūkst jebkuras fosīlijas, jo iespēja ka simtiem miljonu gadu veci kauli saglabāsies tā lai pēc tam tos varētu izkasīt no akmens un salikt kopā pati par sevi nav diez cik liela. Tas ka kkā īpaši trūkst kaut kādas pēc jūsējo kritērijiem noteiktas "vajadzīgās" fosīlijas, ir klajš izdomājums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2018-05-17 02:25 (saite)
Diez vai ir tik vienkārši. Ja man saka, ka cilvēks ir cēlies no pērtiķiem, es tomēr grib redzēt kaut kādas fiziskas liecības par starpstadijām, cilvēkpērtiķiem vai pērtiķcilvēkiem. Un par ato, kā pareizi raksti, nepietiek, jo, piemēram, pietiek paskatīties kaut vai uz šādu hrestomātisku attēlu - http://slideplayer.com/slide/7733387/25/images/1/The+Theory+of+Whale+Evolution.jpg - lai drīzāk pamanītu vairākas atšķirīgas sugas: ir īpaši jāpiedomā un jāveic specifiskas prāta lingvistikas un sofistiski pārlēcieni, lai starp visiem šiem atšķirīgajiem īpatņiem novilktu vienu retroaktīvi kauzālu un saistītu līniju, pasludinot to par vaļa evolūciju. Kas zin, varbūt kādreiz valis atkal izdomās staigāt pa zemi, es gan gribētu to redzēt, bet - tadā - lai es to redzētu, man laikam vajadzētu dzīvot desmitiem miljonus gadu, tāpēc varu runāt tikai par ļoti aptuvenu un miglainu hipotēzi, ko skolās drīkst tiešām mācīt with a grain of salt, vienlaikus skolēniem blakus noliekot spēļu grāmatu, kurā jāsavien cipariņi un punkti, lai izveidotos kāds zīmējums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]axsys
2018-05-17 02:51 (saite)
"Ja man saka, ka cilvēks ir cēlies no pērtiķiem"

Ja tev kāds saka ka cilvēks ir cēlies no pērtiķiem, tad iesaki viņam iepazīties ar evolūcijas teorijas pamatiem un pie reizes iepazīsties arī pats. Cilvēkiem ar pērtiķiem ir kopīgi senči. Kuru kaulus atrod un rekonstruē visu laiku.

"lai drīzāk pamanītu vairākas atšķirīgas sugas"

Bet tās ir vairākas atšķirīgas sugas. Tev tiešām nav nekādas sajēgas par to kā darbojas evolūcija, tā ka varbūt vismaz wikipēdijas līmenī palasi pirms sāc vāvuļot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2018-05-17 10:51 (saite)
Ja man kāds saka, ka cilvēkam un pērtiķiem ir KOPĪGI SENČI, tas ir vēl aizdomīgāk nekā, ja kāds saka, ka cilvēks ir cēlies no pērtiķiem. Tas izklausās tik dīvaini un neticami, ka man tomēr vajag kādu evidenci pārejām un hibrīdformām, jo es tiešām ceru, ka tas nav noticis tā piepeši, lēcienveidīgi.

Nē, tu nesaprati. Kā jau rakstīju - es tiešām redzu atšķirīgas sugas, nevis "vaļa kopīgos senčus", kas agrākos laikos staigāja pa zemi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chrono
2018-05-17 12:36 (saite)
Evidence pārejas formām ir atrodama jebkurā vietā kur runā par cilvēka priekšteču fosīlijām, kas ir atrastas tik daudz, ka var ar neapbruņotu aci sekot kā laika gaitā ir mainījusies, piemēram, cilvēka priekšteču galvaskausa forma līdz tagadējai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2018-05-17 13:47 (saite)
Nu jā, galvaskausi pirms tūkstots gadiem šur tur LV dažviet arī bija mazāki nekā mūsdienu latviešiem, šur tur lielāki. 17. gs. kopumā cilvēki bija īsāki un ar smalkāku kaulu uzbūvi. Nēģeriem arī atšķiras galvaskausa forma, pigmejiem arī, Austrālijas iedzimtajiem arī, principā, uzlūkojot visas šodienas cilvēku galvaskausu variācijas arī varētu mierīgi noteikt dažādas attīstības un pārmaiņu stadijas, tiesa, es taču nesaku ka nēģeris ir cita suga vai kaut kas agrīnāks par ziemeļeiropieti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chrono
2018-05-17 16:21 (saite)
Protams, ka lielumā un formā ir variācija arī mūsdienās, bet atšķirības fosīlijās ir fundamentālākas nekā atšķirības starp dažādu ādas krāsu cilvēkiem un mūsdienās Tu diez vai varēsi atrast galvaskausus, kas Tevi pakāpeniski aizvestu līdz pērtiķveidīgā galvaskausam. Protams, tad vēl ir tāda lieta kā ģenētika, bet to sk. Hederas postā kaut kur šeit vai citā tematā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2018-05-17 17:30 (saite)
Nu jā, vizuāli nēģeri izskatās līdzīgāki noteiktu sugu pērtiķiem, droši vien galvaskausos arī, bet diez vai tas automātiski nozīmē, ka abiem ir kopīgs sencis. (un nemuldi, tomēr ir lielas vizuālās atšķirības starp aborigināla pigmeja galvaskausu un vidusmēra latvieti).
Hederas linkā bija gana daudz par problēmām, un veids, kā viņi to informāciju pārvērš gadskaitļos izskatījās tik hipotētisks un teorētisks, ka šobrīd diez vai jēga tur kaut ko komentēt tālāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]axsys
2018-05-18 15:04 (saite)
"bet diez vai tas automātiski nozīmē, ka abiem ir kopīgs sencis"

Bet ir jau arī.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krishjaanis2
2018-05-17 17:32 (saite)
Un arī - "pakāpeniski"?
Daudz kas var izskatīties savstarpēji saistīts, un tad atlasot visādas varietātes varētu novilkt pakāpenisku attīstību vai pārmaiņu līnijas. Nepieciešamu, tiešu saikni no viena tipa galvaskausa līdz cita tipa galvaskausam gan neredzu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chrono
2018-05-17 20:24 (saite)
Pakāpeniski nozīmē, ka dažādos vēsturiskajos periodos, pakāpeniski, tuvojoties mūsdienām, ir atrodamas fosīlijas, kas izskatās arvien līdzīgākas cilvēka (ir daudzi parametri, ne tikai galvaskausa forma, bet arī, piemēram, mugurkauls), toties nav atrodamas cilvēka fosīlijas, līdz tās vienā brīdī sāk parādīties, izzūdot viņa priekšteču fosīlijām. Nepieciešama, tieša saikne ir tieši šis plūdums fosīlijās laika gaitā, kur nav īsti nekādu nozīmīgu pārrāvumu.

Toties nēģeru parametri būs ļoti līdzīgi citu rasu parametriem (nemāku uzreiz atbildēt par pigmejiem, ar viņiem ir jāpalasa), toties ļoti tālu no pērtiķu, jo tas, ka viņi ir tumši, tos nepadara līdzīgākus pērtiķiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?