ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2018-05-15 10:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nedaudz precizējuma
Es nenoliedzu cilvēku tiesības izdarīt jebkādas izvēles.

Bet kad Krišjānis raksta:

``ir ļoti daudzi nabadzīgi kristieši visā pasaulē, kuri tomēr izlemj laist pasaulē bērnus ar kādām nepilnībām``

Es redzu ka noteiktu ideju nesēji mēģina ietekmēt cilvēku izvēles ar moralizēšanu noteiktā virzienā.

Kāpēc?


Mana versija: Viņiem vajag substrātu. Uz kā parazitēt.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krishjaanis2
2018-05-17 15:01 (saite)
Noteiktās kristīgās denominācijas (ar specifiski kalvinistiskām vai Romkatoliskām saknēm) "dogmātiska kaunināšana" ir pilnīgi ok, Jēzus arī "dogmātiski kaunina" farizejus, ka viņi ir tik vaļīgi laulību šķiršanā utt. Luterāņi gan neapmierinās tikai ar dogmātisku kaunināšanu - kas ir bauslības jeb dievišķā likuma funkcija - pēc kaunināšanas vienmēr jāseko evanģēlija un piedošanas pasludinājumam. Var jau, protams, piesieties metodei, formai un estētiskajam izpildījumam, bet joprojām neredzu, kur problēma ir saturiski. Jā, pasaules acīs kristiešiem tiešām ir "slimīga attieksme" pret seksualitāti, jo, tā kā augšāmcelšanās notiek ne tikai garā, bet arī miesa, ir ļoti rūpīgi jādomā, ko mēs darām ar savu ķermeni, jo Dievs tiek pagodināts miesā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2018-05-17 15:08 (saite)
Ko viņi tur vārās savā sulā - tā ir viņu darīšana. Cik reizes man tev jāatkārto, kas man nešķiet ok: tā viltīgā vazāšanās pa skolām ar piedāvājumu "mēs te tikai pastāstīsim, cik forši ir pagaidīt līdz kāzām, nevajag steigties ar seksu". Pievilina vecākus un skolotājus ar šādu mesidžu - jā, nu kādēļ gan ne, mūsdienu jaunieši ātri sāk seksu, moš būs labi, ja šitie atbrauks parunāt, tas jau nekas, ka kristieši. A šie atbrauc un samočī tīņiem smadzenēs, ka onanēt nedrīkst, pirms kāzām bučoties un sēdēt klēpī arī nav labi, ka vīriešiem sieviete pēc seksa liekas nevērtīga, un vispār dievs nav paredzējis, ka sievietei ir orgasms, viņai tādu nevajag, pietiekot ar kaifu, ka atdodas vīram. Slimie.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2018-05-17 15:17 (saite)
Jā, kristiešu skatījumā onanēt tiešām nav labi, pornogrāfija ir kas drausmīgs - un gan jau ir gana daudz ārpuskristīgu versiju un skatījumu, kuri arī tā domā, tai skaitā kādi socioloģiski pētījumi - sēdēt klēpī un bučoties, nu, tas atkarīgs no denominācijas, luterāņiem tas būtu stipri sekundāri, ja daudz maz tiek ievērotas pieklājības problēmas un miesaskāres savaldīšana, bet par orgasmu un nevērtību tie ir murgi, kam nav sakara ar uzstādījumu un kristietību. Ir jāsaprot, ka amerikāņu evanģelikālisms (agrāk puritānisms) - kura daļa ir ĪMG - ir visstraujāk augošā non-denominational kristīgā kustība pasaulē, arī LV ir pārpludināta ar visādiem sektantiem un vasarsvētkiem, harizmātiem utt, tāpēc ir diezgan likumsakarīgi, ka demokrātiskā sabiedrībā nāksies sastapties ar viņu skatījumu uz lietām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2018-05-17 15:25 (saite)
Tas viss man ir saprotams, paldies. Bet vai tu saprati, kā šī organizācija ar maldinoši piezemēto "īso mesidžu" ielien skolās, kur jau propagandē savu "garo mesidžu"? Saprati, kādēļ man tas nešķiet ok, un kādēļ tas nav pielīdzināms Papardes Zieda darbībām?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2018-05-17 16:05 (saite)
Varbūt tikai daļēji sapratu, lai gan es joprojām nesaprotu, kāpēc tu pretstati divas organizācijas ar divām dažādām funkcijām un mērķiem. Ļoti bieži īsos mesidžus gluži vienkārši nav iespējams izstāstīt bez garajiem mesidžiem jeb fona, kurā īsie mesidži meiko sensu vai iegūst lielāku pamatu vai autoritāti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?