ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2018-03-29 00:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
džast kveščen
Hei, vai te ir kāds, kurš uzskata ka islāms ir kaut kādā veidā labāks par kristietību un ka pret islāmu būtu jāizturas kaut kādā veidā saprotošāk - iekļaujošāk - tolerantāk nekā pret kristietību, jūdaismu, hinduismu un citām reliģijām?

jautājums radās sakarā ar dažu personu tēzi, ka esot izplatīta kristietības nīšana komplektā ar pretīmnākošu attieksmi pret islāmu


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]summoned
2018-03-29 12:13 (saite)
Es pieņemu, ka ir bijis laiks, kad islāms bija konstruktīvāks par kristietību. Nu, kaut kad sen atpakaļ, kad viņiem plauka zinātne, sabiedrība utt.
Man liekas, ka tomēr drīzāk privilēģijas reliģijām kā tādām nu jau kādu laiku ir mazinājušās un visasāk to izjutuši dominējošo reliģiju pārstāvji. Šobrīd gan izskatās, ka viņi ir sasparojušies zaudēto ietekmi atgūt; ceru, ka neizdosies. Retākām, bet vietēji augošām reliģijām savukārt privilēģijas pieaug no nekādām līdz nelielām. Ceru ka arī tām vērā ņemamu ietekmi iegūt neizdosies.
Es vispār dotu priekšroku tiešām sekulārai sabiedrībai, ja tāda ir iespējama. Man gan bail, ka tāda prasītu nepārtrauktu apzinātu piepūli no katra sabiedrības locekļa. Mitoloģiskā domāšana un varas deleģēšana kādam, kam pietiek bezkaunības un pašpārliecinātības, tomēr ir dabiskāks pasaules uztveres veids.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-03-29 12:17 (saite)
Hm, nu jā, uzkopt teritoriju prasa nepārtrauktu apzinātu piepūli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?