ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2018-03-24 12:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Tradicionālās vērtības un zinātniski tehniskais progress - efekti no viena un no otra

ļoti uzskatāmi

http://jauns.lv/raksts/sievietem/274973-margarita-kuras-skaudrais-stasts-sokeja-visu-krieviju-tikusi-pie-protezes-rokai-ko-vinai-nocirta-virs


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2018-03-24 15:11 (saite)
Iespējams ka tas tāpat būtu traktējams kā tradicionālo attiecību/ domāšanas veida sekas, kur ir leģitīma tāda lieta kā greizsirdība.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]brood
2018-03-24 15:20 (saite)
Greizsirdiiba vienk IR cilveeka dabaa. Taa nevar buut "legitiima vai nelegitiima". Ir jaaprot to kontroleet. Kas nevar kontroleet agresiju - tos izolee no sabiedriibas un viss.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-03-24 15:22 (saite)
[Greizsirdiiba vienk IR cilveeka dabaa.]

Nu tas ir tāpat kā pateikt ``zarnu trakta sfinkteru darbība ir cilvēka dabā un viss`` un attiecīgi kur nu nokārtojās, tur nokārtojās. Mums cilvēkiem ir tāda lieta kā smadzeņu lielo pusložu garoza jeb neokortekss, kas šādas lietas kontrolē/ overraido.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]brood
2018-03-24 15:24 (saite)
Nu, tieshi taa - kas lieto WC un ir kulturaali - tie ir "tradicionaalo veertiiibu laukaa", tie, kas nodarbojaas ar vandaalismu (nokaartojaas telps, uz ielas, sveetvietaas, citiem uz lievenja) - tie neprot sevi kontroleet un ir sodaami un izoleejami. (kaa shis gadijums).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-03-24 15:32 (saite)
Ar piebildi: tradicionālais uzskats ir `` ai nu labi, piečurāja uz ielas, kam negadās, a tā jau vispār labs cilvēks, tēvs`` , kamēr pret otra dzimuma pārstāvi būs ``neuzvedas, jāved pie kārtības``. Tas ir patriarhālisms, viņš ir asimetrisks jeb diskriminējošs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2018-03-24 15:56 (saite)
Asimetrijai un diskriminācijai ir daudz dažādu izpausmju, kur pietiekami liela daļa no tām ir tieši konstruktīvas, jo paredz atšķirīgu attieksmi pret atšķirīgiem indivīdiem vai to grupām atšķirīgās situācijās. Rokas (un galvas) cirst cilvēki ir pamanījušies arī vienlīdzības vārdā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?