ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2017-09-30 14:26:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kā redzams praksē, no t.s. rietumu kultūras/ sabiedrības principā izdodas izmontēt ārā reliģiju, lai arī process ne tuvu nav pabeigts. Interesanti, cik viegli to izdarīt ar citām kultūrām/ sabiedrībām?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kjiimikjis
2017-10-03 00:06 (saite)
Laikam esi sev pimpi gatavs nograuzt, lai tikai pierādītu, ka, vot, kristieši visi tādi lieliski, pūkaini un kultūras nesēji, un katra nepieņemama rīcība viņu gadījumā ir izņēmums, nevis norma. Protams, no ticīgā nevar gaidīt spēju reāli skatīties uz lietām vai analizēt informāciju, tā kā, nekādu pārsteigumu šitajā jomā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-10-03 06:00 (saite)
Nē, es esmu gatavs sev pinpi nogriezt atkārtojot patiesība, ko jūs kverpļi pastāvīgi cenšaties kropļot. Jā, priesteri pedofili IR izņēmums. Nē, pedofilija musulmaņu valstīs NAV izņēmums. Vēlies par to strīdēties?
Starp citu, tu esi labs case in point tam, ko es teicu. Tavs riebums pret kultūru, kurā esi piedzimis un uzaudzis ir tik iracionāli slimīgs, ka esi gatavs mēģināt to ekvivalēt ar primitīvu kazudrāzēju moloha kultu, tādējādi to normalizējot. Text book case.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2017-10-03 14:57 (saite)
Un protams, baznīca, ar visām savām tikumīgajām vērtībām, cik vien spēja, centās izskaust šo "izņēmumu"... Oh, wait, nē, tā, cik ilgi vien tas bija iespējams, centās šos bērndrāzējus pasargāt, slēpjot faktus, un mēģinot noklusināt šos ne tuvu ne mazskaitlīgos gadījumus. Bet nu, vari turpināt kviekt savu #NotAllPriests sūdu, ja tev no tā naktīs saldāks miedziņš.

"Tavs riebums pret kultūru, kurā esi piedzimis un uzaudzis ir tik iracionāli slimīgs, ka esi gatavs mēģināt to ekvivalēt ar primitīvu kazudrāzēju moloha kultu, tādējādi to normalizējot."

Bullshit. Baigi selektīvi būsi lasījis manis rakstīto (cik pārsteidzoši, ne).

Pirmkārt, es nevienā brīdī neesmu gribējis NORMALIZĒT nevienu no šīm slimībām. Esmu par maksimālu to abu ierobežošanu. Piekrītu, ka islāms šobrīd ir krietni akūtāka problēma, taču tas, ka tev piemetas caureja, neatceļ to, ka tev jau sen ir tuberkuloze.

Otrkārt, ja neesi pamanījis, kultūra nesastāv tikai no reliģijas, un mūsdienās reliģijas nozīme ir pietiekami niecīga, lai riebums pret to būtu atdalāms pret tevis no pirksta izzīsto riebumu pret kultūru.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?