ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2017-09-30 14:26:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kā redzams praksē, no t.s. rietumu kultūras/ sabiedrības principā izdodas izmontēt ārā reliģiju, lai arī process ne tuvu nav pabeigts. Interesanti, cik viegli to izdarīt ar citām kultūrām/ sabiedrībām?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kjiimikjis
2017-10-02 20:21 (saite)
Nesauktu to par "noklusēto". Visur Eiropā ir gan "velkamisti", gan imigrācijas pretinieki, un situācija pa lielam atšķiras tikai pēc tā, kuri ir vairākumā pie teikšanas.

Pie mums, vispār, arī tā ticība ir tīri neslikti izmontēta. Savus fantasy grāmatu saietus rīko pa lielam tikai savos tempļos, un atskaitot paretu murgošanu par ticības mācību skolās, vai kusliem mēģinājumiem diriģēt olšūnas, nekādas lielās ticības ietekmes uz sabiedrību šeit nav. Un nekas, tīri jēdzīgi, ņemot vērā vēsturiskos apstākļus, dzīvojam.

Ja atskaitot reliģisku ticību, sabiedrībai nekādu citu vērtību nav, tādā līmenī, ka paliek "idejisks vakuums", tad - baigā jēga tādu glābt? No otras puses, tādu sabiedrību var, nez, vienīgi Vatikānā moš sameklēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-10-02 22:20 (saite)
Mēs pa lielam dzīvojam pēc tām pašām vērtībām, pēc kurām iepriekšējās paaudzes, tā kā nav skaidrs kas tieši tavuprāt te ir ''izmontēts''. ''Progresīvā'' Eiropa turpretim pateicoties šai demontāžai ir aizprogresējusi off the deep edge, ergo, latenta mīla pret kareivīgiem stingru uzskatu bārdaiņiem.

Kas attiecas uz grāmatu saietiem tempļos, tu būsi pārsteigts, bet es esmu jebkādu grāmatu saietu, vai tās būtu reliģiskas, politiski ideoloģiskas vai subkultūras aļa tranhumānisms, turēšanu tikai pašu interesentu lokā. Ķeizaram ķeizara tiesu utp. Dabiski, ka tā pat kā pārlieku ticīgo politiskās varas uzurpēšanu, jāpieskata arī liberastus/ateistu/etc. Valsts funkcija nav mācīt cilvēkus kā domāt, tā ir ekskluzīvi ģimenes lieta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2017-10-02 22:25 (saite)
Tad pastāsti, lūdzu, kas tad ir tā milzīgā atšķirība starp mums, kur, tavuprāt, nekas nav izmontēts, un R-eiropu, kur tu piekrīti, ka izmontēšana ir notikusi. Es neredzu to milzīgo atšķirību, vēl jo vairāk, tādu, kur par iemeslu varētu uzskatīt radikāli atšķirīgu attieksmi pret tradicionālām vērtībām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-10-02 23:05 (saite)
Esmu to gana ''pastāstījis'' savā pēdējo gadu postu vēsturē. Latvijai un Austrumeiropai vispār ir savas problēmas, bet ''full progress'' par laimi not achieved yet.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2017-10-02 22:28 (saite)
Nu vnav gluži pēc tām pašām, es domāju ka Viktorijas laikmeta Anglijā tu sajustos ar pavilcienu uz tiem pašiem saūdiem. Vnk sliktās lietas cilvēki mēdz ātri aizmirst tikko viņas ir novērstas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-10-02 23:07 (saite)
Tieši tā pat kā vienai daļai patīk aizmirst labās lietas un uzskatīt status quo par ''progresu'' tikai tāpēc, ka new>old. Vēsturiskā atmiņa nav cilvēces trumpis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2017-10-02 23:10 (saite)
Nu tāpēc ir vērts palsīt vēstures dokumentus, painteresēties kā bija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-10-02 23:12 (saite)
Jā, silti iesaku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?