ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2017-09-16 12:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Man piesienas, ka es neesot apskatījies kas ir transcendence

nu es apskatījos

tas esot šitas:

*ārpus laika un telpas stāvošs; ārpus izziņas robežām esošs; pāri pasaulei eksistējošs;*

Tātad koncepts konstruējas sekojoši:

a) postulē robežas ( laiktelpai, izziņai, pasaulei)
b) postulē objektus aiz tā robežām
c) nosauc objektus (b) par transcendentiem

Jautājums: Kāda jēga no šādas konstrukcijas?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kjiimikjis
2017-09-16 22:53 (saite)
Nu, jā, pašsaprotami. Cilvēks ar daudzpusīgākām interesēm, kuras gan rodas no, gan arī rezultējas plašākā pieredzē, neapšaubāmi būs interesantāks par tādu, kuram gluži vienkārši nav zināšanu un/vai viedokļa par jebko, par ko būtu vērts runāt. Un tad?

Kass attiecas uz tavu stulbuma vērtējumu, radies iespaids, ka to tu piemeklē pēc tā, cik ļoti tev saskan uzskati ar kādu cilvēku. Vairāk vai mazāk izteiktu stulbumu tu esi piedēvējis vairākiem cibiņiem, cik esmu redzējis. Piekrist es šajā ziņā varētu varbūt vienīgi par jebalaitungu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-09-16 23:39 (saite)
Tad īstenībā neesi sekojis līdzi. Man jau sen izkristalizējies, ka melubiksis nav stulbs, bet ļauns. Viņa intelekta līmenis ir viduvējs, above average, es domāju. Viņa nepatiksmes avots priekš manis ir tas, ka viņš ir prosta nelietis un izbauda savu nelietību, nenožēlo.

Savukārt stulbi man liekas cilvēki ar vāju abstrakto domāšanu, spēju lietas izprast, kā lai pasaka, ''poētiskāk''. Tīru zinātnisko, naturālistisko pusi spēj saprast katrs muļķis. Pieredze parasti ir tā lieta, kas ar gadiem daudzreiz izmaina, modificē esošo faktu redzējumu, interpretāciju, pideod papildus nianses. Tu taču nestrīdēsies, ka savā tricatņikā s čem to(vai cik tev tur gadu) esi mazliet labāk izprati aktuālo realitāti, nekā savos 18?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2017-09-19 22:54 (saite)
Nez. Tam, ka to pusi spēj saprast katrs muļķis, grūti piekrist - kaut kā pārāk daudz cilvēku, kas tic pilnīgām muļķībām, kuras nav savietojamas ar tādu izpratni. Sākot no sīkumiem par horoskopiem, zīlēšanu pēc rokas līnijām/kafijas biezumiem/whatever, beidzot ar tādiem kolosāliem absurdiem kā moon landing hoax vai plakanās zemes "teoriju". Var jau būt, ka formāli spēj saprast, bet šo spēju apzināti neizmanto (hz, kādēļ gan) - no otras puses, to pašu varētu pieņemt abstraktās domāšanas gadījumā. Spēj, bet nepiešķir šai spējai īpašu nozīmi.

Kas attiecas uz "labāk izprati aktuālo realitāti" - atkarīgs, ko saprot ar labāk. Daudzos jautājumos mans viedoklis ir mainījies, protams. Citos jautājumos esmu pieredzējis jaunus aspektus, par kuriem nebūtu iedomājies agrāk, tāpat guvis iespēju vērtēt idejas, par kurām man viedokļa reiz vispār nebija. Tādā ziņā skatījums noteikti ir palicis daudzpusīgāks. Bet - vai tas labāk atbilst objektīvai realitātei, nezinu. Varbūt pēc n gadiem skatīšos un brīnīšos, kādos maldos esmu dzīvojis, kā es tā varēju uzskatīt, utt. Varbūt nē. Nav iespēju šos uzskatus jebkā droši validēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?