ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2017-09-14 22:25:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
mušas ar kotletēm
Citāts:

/Reliģijas ir kaut kas līdzīgs realitātes kartēm, tā, kā lietas i r, realitātes struktūra. Piemēram, mēs zinām, ka ūdens sāk vārīties simts grādu temperatūrā, mēs zinām, ka tā ir daļa no realitātes uzbūves. /


Tagad atdalam mušas no kotletēm.

Kotletes: Realitātes kartes, kāda ir realitātes struktūra. To nosaka ar izpētes palīdzību, sk. ``indukcija``, ``zinātniskā metode``, novērojumi, eksperimenti, sumulācijas. To apraksta matemātiski un attiec. nozaru terminos.

Mušas: Reliģijas, pilnīgi izdomātas kartes, kuras neatbilst nekādām reālām teritorijām. Tās tiek nodotas no paaudzes uz paaudzi, lēni evolucionē ``sabojātā telefona`` efektu ietekmē.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2017-09-15 10:09 (saite)
Nopietna grāmata ir tipa Šuons?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-09-16 00:06 (saite)
Arīdzan. Bet ir daudz citu nopietnu grāmatu, kas nav konkrēti fokusēta uz realitātes metafizisko pusi, toties satur daudz namjoku par tās esamību un vietu cilvēka dzīvē. Pie tam tas pat šeit nav svarīgi. Arī nopietnas grāmatas, kas nesatur filozofisku vēstījumu ir spēcīgs intelekta treniņš, atšķirībā no jebkā, ko tu laikam lasi. Esmu ievērojis, ka tev švaki ar elementāru loģiku, tā kā varbūt būtu vērts palasīt kaut ko no agrīno hellēņu taktātiem vai vismaz to kopsavilkumiem mūsdienu skolāru izpildījumā. Nesaku to, lai kārtējo reizi uzbrauktu, bet tāpēc, ka sākt rasties pārliecība, ka tiešām ignorē daudzas domāšanas kļūdas sevī, jo tā ērtāk. Demagoģija un nepārtraukti goal post šiftingi ir tavs viss. Bez tā tev ir ļoti maz ko teikt un pret to sauso atlikumu, kur tu pasaki ko substanciālu, man pārsvarā nav ko oponēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2017-09-16 04:20 (saite)
Okej, palasīsim

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?