ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2017-05-13 22:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
secinājumi no alien covenant:

1. Nevajag slikti izturēties pret robotiem/ AI: viņi var atcerēties un apvainoties.
2. Nevajag uz dullo mainīt misijas plānu/ kolonizācijas virzienu: tipa pagadījās tuvāk planēta [par kuru nekā nezinām], davaj pagriežam kolonizācijas kuģi ar visu kolonistu un embriju kravu uz turieni.
3. Ja esam izdarījuši punktā #2 minēto aplamību, tad nevazājamies pa jaunatklāto planētu bez skafandra tā uzreiz, jūsmojot par to cik svaigs gaiss. Pa avarējušu citplanētiešu kuģi arī ne.
4. Neļaujam savā bāzē/ pilsētā piedokoties kuģim kuru vada hvz kas bez kādiem jautājumiem
5. Neblenžam vairākas minūtes aktīvas svešas dzīvības formas atverē hvz ko gaidot, pat ja blakus esošais robots [kura savdabīgo eksperimentu laboratorijai ir nupat iziets cauri] saka ka viss ir kedā. Arī tad ja tu esi kuģa kapteinis.
6. Ja kuģa dators ir konstatējis kuģī xenomorfu, ierubījam red alert un izolējam sektoru. Trauksmei jābūt dzirdamai/ redzamai arī dušas telpā.
7. Hibernācijas kapsulas iekšpusē jābūt hibernācijas procesa avārijas pārtraukšanas slēdzim - lai hibernējamais tajā brīdī, kad ir pamanījis problēmu, var apturēt hibernāciju un atvērt kapsulu - no iekšpuses.

nu tā kautkā.

ņemot šo vērā, varbūt ka ar xenomorfiem var iemācīties rīkoties :)


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2017-05-14 10:07 (saite)
Hm, jā

Ja tā padomā tad pat mēs, zaļi studenti vazājoties pa pamestām rūpnīcām/ laboratorijām/ armijas objektiem 90jos izturējāmies *drusku* uzmanīgāk

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2017-05-14 10:09 (saite)
Pie tam, zinot, ka šajos objektos gandrīz pilnīgi noteikti neradīsies iespēja uzskriet virsū kaut kam svešam, nesaprotamam un nekontrolējamam, kas varētu aktīvi censties jums nodarīt gauži.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2017-05-14 10:15 (saite)
Man šķiet, ka viena no lietām ar to ķini ir sekojoša: Viņi uzsvērti cenšas parādīt, ka visi tie kosmosa ceļotāji un tml varoņi ir *vienkārši* cilvēki, tādi paši kā skatītājs, ar tādām pat reakcijām. Līdz ar to mums rāda kā viņi jūtas/ emocionāli reaģē vairāk nekā to, kā viņi domā. Atšķirībā no (ne visiem protams, bet dažiem) vecākiem darbiem kur mēģina parādīt tieši domāšanu (angārs 18, filadelfijas eksperiments, stārtreki, andromēdas celms, enemy mine). Kura trenētiem cilvēkiem tomēr overraido emo-reakcijas, droši vien.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2017-05-14 10:22 (saite)
Tieši "Prometejā" gan lielākā daļa komandas ir profesionāli paramilitāristi (Veilenda korporācijas PMC spārna darbinieki) vai profesionāli dažādu profilu zinātnieki. Tips, kurš iedomājās pačubināt no melnās eļļas izlīdušo organismu, bija bioloģijas doktors.

Pie tam, salīdzinājumam, pirmajā "Svešajā", kur visa komanda tiešām sastāvēja no prastiem, kā ķieģelis, kosmosa tālbraucējiem, ar idiotismu nodarbojās eksakti viens – tas, kurš aiz ziņkārības sāka apgrābstīt ksenomorfu kokonus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2017-05-14 10:27 (saite)
atkal jāpiezīmē, ka mūsu pašu kostarikas džungļos vai austrālijas bušā šitāda doma pilnīgi nemaz nenāk prātā arī ja tu esi uz parastas tūristu takas, kur nekas ļoti bīstams nav sagaidāms

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2017-05-14 10:27 (saite)
Tieši tā, uz kā fona "Prometejā" notiekošais ir vēl lielāks WTF.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?