covid_19 ([info]covid_19) rakstīja,
@ 2020-06-15 13:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
PSRS rūdījums
esmu dzimis un audzis PSRS!

Es zinu kā izskatās un izklausās propoganda. Tur pat nevajag nekādus sazvērestības teoriju izrakstus - vai jūs paši neatceraties, 90 gados kanāla BREMJA ēterā periodiski parādījās viens invalīds vašingtonas ielās noklāts ar plakātiem? varat palīdzēt atcerēties viņa vārdu?

tad lūk, pēc neatkarības atjaunošanas izrādījās, ka viņš tur sēž tikai tad, kad ierodas televīzija, pie kam atved viņu arī televīzija, psrs televīzija

tā tika radīts iekšējais mīts par dedzīgu cīkstoni pret kapitālismu - interneta un preses brīvības tolaik nebija

un protams, ka skatītāji jutās uzmesti par šo baiku

tagad, ja kāds injicē vai vada vai atbalsta protestus, kas noved pie vardarbīgām sekām - tas, manuprāt, saucams pie atbildības kā paši vardarbji! tagad to noskaidrot krietni vien vienkāršāk ;) bet nez kāpēc propoganda vēl joprojām skalo smadzenes!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]svesinieks
2020-06-15 15:00 (saite)
Lūk, man ar tā liekas. Post-padomju telpā daudz grūtāk iesmērēt propogadnu, jo tas to pazīst tikpat labi kā skolas grīdlupatas smaržu, gāzētu sīrupūdeni un pie VAZ 2106 dermantīna sēdekļiem pielipušās ceļu iekšpusītes. Teiktu, ka šī sajūta caur mātes pienu un 90 gadu pieredzi ir mazliet iezīduši šo pasaules redzējumu, kas nereti palīdz mazāk pārdzīvot un veselīgāk uztvert dažādu sociālpolitisko naratīvu straujās izmaiņas.

Tiesa, man šķiet, ka postpadomju cilvēks tik ļoti ir pieradis, pie tā viss, ko sabiedriskā telpa sniedz ir pilnībā neīsts un homoseksuāls, ka ir gatavs nopirkt pat visādas trakas (5g smadzeņu cepšanas, plakanās zemes, chemtrailu un antivakcīnu) sazvērestību teorijas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-06-15 17:22 (saite)
Nu jā pieradums ka viss īstais ir ar grifu - vismaz ``DSP`` un uz augšu, viss oficiālais ir meli. Palīdz pret reklāmām iun tādām lietām

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2020-06-15 19:38 (saite)
Diemžēl daudzi nezina nedz kā izskatās, nedz izklausās propaganda un nekritiski tic tam, ko stāsta lamestream mediji. Vismaz no cibas rodas tāds iespaids. Varbūt tie ir pamatā mileniāļi, kuriem vecāki neko nav stāstījuši (vai paši bijuši kaut kādi čekisti) un kuri paši nekad nav interesējušies par mūsu pagātni.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?