cosmo_shiva2 ([info]cosmo_shiva2) rakstīja,
@ 2015-03-24 09:09:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nepāriet klepus jau pāris mēnešus. Zāles, tējas, skriešana svaigā gaisā, nekas vairs neārstē. Kārtējā apņemšanās atmest smēķēšanu. Nomira mūsu draugu mamma 60 gadu vecumā ar plaušu vēzi. Viņa bija skēķētāja. Tagad mans klepus mani biedē ne pa jokam un bailes nomirt ir labs iemesls,lai atmestu. Līdz šim visus savus atmešanas mēģinājumus esmu izgāzusi. Šoreiz gribās atmest tik ļoti!!! Sāku smēķēt skolā 13 gadu vecumā. Šobrīd man ir 13 gadu smēķētāja stāžs. Visās reizēs, kad mēģināju atmest, vienmēr uznāk nenormāls nogurums, miegainība, kašķīgums. Bet es saprotu, ka tie ir nikotīna triki, ka ķermenis grib vēl un šoreiz es nepadošos. Gribu elpot. Pirms gada aptuveni, skrienot, sajutu, ka kļūst grūti, ka pēc skriešanas sāp un aizdusa. Vsjo. Gribu atkal elpot, gribu sajust atšķirību, gribu pateikt, ka ir iespējams atmest pēc 13 nopīpētiem gadiem. Jāpārstāj sponsorēt tabakas industriju. Turēsiet īkšķus, lai es būtu stipra?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]cimone
2015-03-24 10:32 (saite)
jap, fingers crossed. man jau viegli, protams, teikt, neesmu bijusi tavā situācijā, bet tiešām domāju, ka cigarešu patēriņš ik dienas - tas ir kas tāds, no kā ļoti vajag tikt vaļā. citādi ir tā, ka ar vienu roku sev dod (veselīgs dzīvesveids utt.), bet ar otru - ņem nost (smēķēšana) (es to pašu gribētu izdarīt ar alkoholu, jo tas jau būtībā dara to pašu (ja vairāk par vienu dzērienu)).

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]cosmo_shiva2
2015-03-24 22:04 (saite)
alkoholu man izdevās samazināt līdz glāzei vīna vai alus pudelei reizi mēnesī. Ja nedzer katru dienu un lielos daudzumos, tad jau nav slikti reizēm atslābt ar glāzi vīna.
Es noteikti varu noskriet garākas distances, bet plaušas neļauj :(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]cosmo_shiva2
2015-03-24 22:04 (saite)
Paldies!!! ❤️

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nefolk2
2015-03-24 10:35 (saite)
elektriskās, baby

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]cosmo_shiva2
2015-03-24 22:06 (saite)
Esmu redzējusi to kā ļaudis pīpē elektriskās un tad prasa kādam Marlboro aizlienēt. Man negribās elektrosko, man gribās to garšu riebīgo sajust uz lūpām :-o

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nefolk2
2015-03-24 22:34 (saite)
nu, man šito grūti saprast - kopš tā pērnā novembra vakara, kad iegādājos savu pirmo komplektu, cigaretēm parastajām/tinamajām neesmu pieskāries pat burtiski - pašlaik tās liekas kaut kas ļoooti smirdīgs un negaršīgs (vispār jau ļoti ātri sāka likties). pat ja pieņemam, ka katru lietotāju konkrētajā procesā interesē kaut kas cits, vismaz man smēķētāja klepu šī paraduma maiņa noņēma kā ar roku

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]cosmo_shiva2
2015-03-25 09:58 (saite)
Paldies. Varbūt es arī pamēģināšu, jo tā vienkārši pārstāt pīpēt nesanāk. Uzreiz visādas histērijas, kašķis un miegs nāk. Tiešām tās el'cigaretes uzreiz palīdz netiekties pēc marļika? Tu lieto tādas ar nikotīna piedevu vai bez? Kaut kur bija rakstīts, ka el'cigarettes ir šausmîgi neveselīgas un vēl ļaunākas par tabaku. Varbūt to rakstīja Marlboro aģents, kurš grib, lai mēs turpinam pīpēt,hm..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nefolk2
2015-03-26 19:58 (saite)
Pilnīgi iespējams - manuprāt, tabakas lobijam būtu pamatots iemesls satraukties, jo vismaz pašam sākumā likās, ka ja visi smēķētāji zinātu, cik šitā ir daudz foršāk (nebojā gaisu un elpu, netraucē citiem, var eksperimentēt ar visādām feinām garšām, arī krietni lētāk par paciņu cigaretēm), tad lielākā daļa pavisam noteikti pārietu uz elektriskajām. Katrā ziņā par sevi varu teikt, ka tas bijis viens no labākajiem pēdējā laikā pieņemtajiem lēmumiem (kaut kā lietošanas/nelietošanas sakarā). Iespējams, sava loma tur ir psiholoģiskajam faktoram - es, piemēram, ļoti gribēju, lai elektriskās cigaretes man patiktu, un patika arī. Pirms tam bažījos par to, kā būs ar taktilajiem refleksiem (nu tur, pierasts taču kaut ko samērā smalku pirkstos turēt, nevis kaut kādu resnu puļķi vai kārbiņu), tāpēc pirku vistievāko aparātu (+- pildspalvas izmēra) un ir baigi ok. Lietoju ar vismazāko nikotīna daudzumu (0.6%) - bez vēl neesmu mēģinājis, bet, cik varu spriest, tas stiprums garšu praktiski neietekmē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zum
2015-03-24 10:51 (saite)
Veelu veiksmi! Vieniigais, ko varu teikt, nemet plinti kruumos, ja ar pirmo reizi neizdodas. Es atmetu peec 10 gadu smeekjeeshanas, bet metu kaadas reizes piecas gada laikaa.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]cosmo_shiva2
2015-03-25 10:00 (saite)
Kāds man teica, ka galvenais atmešanas procesā ir tas, ka es saprotu cik tas ir slikti un gribu atmest. Piemēram, katru dienu es apzinos, ka šitā vairs nevar un beidzot jāpārtrauc, bet uz vakaru man sāk nobrukt prātiņš un visas domas tikai, ka vajag pīpēt obligāti tagad! :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?