Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2019-01-21 15:12:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ja pamestajai tempelhofas lidostai uzkāpj uz jumta, var pilnībā pārraudzīt vienu no bēgļu mītnēm - ciematu, kas sabūvēts no vecajiem kravas konteineriem. uzreiz var redzēt, ka cilvēki saņem pabalstos miljonus un uzdzīvo vienā laidā. gan jau tie konteineri patiesībā no iekšas ar zeltu iztapsēti.

džeks, kas lidostā pārdeva ieejas biļetes, neko nevaicājot pārdeva mums studentu biļetes pilnās cenas vietā (gan jau ka neizskatāmies pārlieku veci, toties pietiekami noplukuši), tādējādi kļūstot par analogu bomzim, kas iepriekšējā berlīnes apciemojuma reizē līdzjūtīgi paklapēja mani pa plecu, uzzinot, ka esmu no latvijas.

***

meklēt slavenās briesmas devāmies uz vedingu (neesmu gan īpaši prodvinutā berlīnes jaunumos, varbūt tagad ir vēl kāds krāsaināks rajons ar vēl lielāku bezdarba līmeni?). kaut nu visi rīgas rajoni būtu tik nelabvēlīgi. briesmu meklējumu ziņā ļ. vīlāmies; laipnie narkodīleri, kas neņēma ļaunā, ka nevēlējāmies iepirkt drogas, un norādīja īsto virzienu uz sabtransporta pieturu, kas nezin kāpēc slēpās, īsti nevarētu skaitīties.

***

knapi noturējos, neatvedusi uz latviju vjetnamiešu vergu (viņi tik maziņi, ielīstu somā), kas taisītu man pho un vjetnamiešu kafiju. kur viņi ņem savas darbaspējas?! vienu tādu satikām no rīta, un tad vakarā, 10 (nostrādātas) stundas vēlāk, un viņa maiņa vēl netuvojās beigām. izskatījās tikpat laipns un sprigans kā pirmajā tikšanās reizē.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2019-01-21 21:46 (saite)
Būtu bijusi gandarīta ar 'slavenajām briesmām' pie kāda nosacījuma? Ja desmit somāļi tev taharušu uztaisītu kādā vārtrūmē? Patīk tie vietējo bidlotūristu teksti "hei, es te biju aizbraucis uz pāris dieniņām un neko, man galvu nenocirta. viss koina XDDDD". Laikam tāpēc parasti čekoju tikai infu, kuru izplata lokālie aborigēni vai vismaz dekādēm dzīvojoši indivīdi, kuri zina stāstīt par before/after šitu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2019-01-22 06:15 (saite)
Man māsa studēja Berlīnē un dzīvoja ne jau kojās (rinda) vai biezajos rajonos, bet kā reiz pie dilerisiem, nekādu probzu.

Bet netici man vai kādam citam uz vārda, arī strīdēties ar tevi netaisos (pietaupi 90 komenus hedera vai smth), vnk aizbrauc pats. Srsly, biļetes varu uzsaukt, man nav žēl, ap 20 eur turp atpakaļ :p

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2019-01-22 06:50 (saite)
Ja viņa pati piederēja pie tā paša undeclassa, tad jau no probz. Migranti, kas dzīvo kopā citiem migrantiem migrantu trajonos don't know any better. Tāpēc jau lokālie pēdējos laikos sāk pārvākties uz saviem pāķiem pastāvīgai dzīvei.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2019-01-22 06:52 (saite)
ko neguli?

visa austrumeiropa pieder pie taša underclassa, neuztraucies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2019-01-22 21:56 (saite)
Negulēju jo nah arbaiten un pēdējā laikā nav laika muldēties pa dienām.
Tik pieminēt gribēju, ka underclass kā fenomens ir ekskluzīvi multikulti lieta. Pat visnabadzīgākajos Eiropas caurumos pastāv kaut kādi nerakstīti noteikumi par uzvedību, ko visi zina. Dabiski, ka ir sliktie rajoni un segregācija pēc ekonomiskajām šķirām, bet random mass rape baļļuku laikā vai katru mēnesi pa gangreipam, kur kādam (ne tikai meitenēm) tiek požizņenno sadurtas zarnas ar pmpjiem (dažreiz letāli) vai prosta regulārs mugging, ja esi baltais cucks, ir kaut kas, ar ko tipisks krauts nav sastapies, ja vien nav piedzīvojis WW2.

Vai teiksim tā, par tavu tūristes komentāru. Nezinu kā tagad, bet vēl 90ajos bija liela atšķirība dzīvot klusajā centrā vai maskačkā, bet maskačkas dzīvotāji arī parasti teica - hehe, da normāli te, da pa kādam labdabīgam geroīnikim šur tur un neliels cigāņu tabors blakām, bet viņus jau visi zina. Šaubos vai klusā centra natīviķis skatītos uz sava kvartāla pārvēršanos par maskačku ar tādu pašu vieglumu. Dig it?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2019-01-22 22:06 (saite)
Zini, kas ir trakākais? Kā ļaunākais Berlīnes geto ir drošāks un sakoptaks par, piemēram, teiku. Kipa labo Rīgas rajonu. Nemaz negaidu, ka ticesi man uz vārda, protams. Un mani iespaidi promska ir turistiski, bet tas ir nesalīdzināmi vairāk par intwrnetiskiem

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2019-01-22 23:14 (saite)
Kāpēc, lai neticētu. Vēl ar vien ir etniskie vācieši, kas strādā, maksā nodokļus un un pēc inerces tā iedibinātā sistēma vēl ripo, lai gan ar buksēšanu daudzās vietās. Domā, ka tā ir ilgtspējīga sistēma. Domā, ka pārtijs var būt forever un nekad nebūs paģiru?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2019-01-23 08:48 (saite)
Nu moins! Pat baisakaja geto ar lielāko bezdarbu tas sastāda 26%. Tātad veseli 74% no tiem salašņām strādā legālo darbos. Citi savukārt dilere, par ko tev ka drogu patērētājam vajadzētu priecāties ^^ bet vsp aprunasimies, kad apciemosi Berlīni. Ne visi viedokļi ir vienlīdzīgi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hedera
2019-01-24 10:00 (saite)
"(pietaupi 90 komenus hedera vai smth)"

Wow. Ko es tev esmu nodarījusi, ka tev tāds zobs uz mani? Toreiz tu mani gana brutāli pasūtīji, pasakot, lai vairs tev nekomentēju (jo acīmredzot mani komentāri ir nepatīkamākais, kas cibā ir?), un es arī nekomentēju. Bet kas ir šis - kaut kāds neizprotams pasīvi agresīvs uzbrauciens, ar mani pilnīgi nesaistītā sarunā. Par ko?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2019-01-24 10:01 (saite)
Kāds zobs? Tev patīk diskusijas, man ne. Palūdzu gnidri pietaupīt spēkus tev. Tas arī viss.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2019-01-24 10:05 (saite)
Nu, gnīdram pie manis ir bans, pie krii arī. Tā kā gatavojies - viņš meklē jaunus upurus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2019-01-24 10:03 (saite)
Un es tev neteicu, lai nekomentē (kas tā par femino fleitesanu?), tu pati laipni atrakstijies, par ko arī paldies

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2019-01-22 06:17 (saite)
Cita lieta, ja ir reakcija omg te visi ir melni un kko noteikti perina, tad neko, bēdīgi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?