Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2018-09-22 16:41:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
protams, ir rēcīgi, ka milzumdaudz potenciālo progresīvo (un progresīvā nodokļa!) vēlētāju ir mikrošmikro (ieskaitot mani!), tas ir, cilvēki, kuri jau tagad optimizē nodokļus pūzdami un svīzdami un nebūt netiecas atdot valstij un/vai trūcīgajiem pēc iespējas lielāku savu ienākumu daļu + mežonīgi kauc, tiklīdz kāds iepīkstas par pienesumu viņu nodokļu slogam aļa obligātais vsaoi vai medicīnas nodeviņa (kas, būsim godīgi, būtu tikai taisnīgi, lai arī nepatīkami).

tikpat rēcīgs ir naivais pieņēmums, ka lielie nodokļi jau nu neatturēs cilvēkus pelnīt vairāk. mani, piemēram, attur jau tagad (tāpēc arī mikrošmikro). also, sensenos laikos, kad pašnodarbinātajiem PVN nodoklītis ierubījās jau no 10k ls gadā, es tupa pārtraucu strādāt, pietuvojoties šim ciparam, jo lol, nau vērc.

bet tāds nu ir tas pretrunīgi balsojošs cilvēks (ieskaitot mani!).


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hessin
2018-09-23 12:11 (saite)
progresīvā nodokļa sakarā es vispār nedomāju par to, kā es ar savu progresīvo nodokli tagad nodrošināšu mazāk pelnošos vai mazāk aizsargātos un kačāšu savu karmu.
Es uz progresīvo skatos tā, ka lielākām algām ir lielāki nodokļi, jo alga ir lielāka (..), nevis, lai mazāk pelnošajiem būtu mazāki nodokļi.
Bet tāpēc arī vajag normālas minimālās u.c. algas un normālus sliekšņus, lai lielie algu maksātāji joprojām nejustos apdalīti.
Tas gan neizslēdz, ka pārējiem LV iedzīvotājiem šāds skatījums nav un viņiem reāli skauž, ka tiem, kam ir mazāka alga, ir arī mazāki nodokļi :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2018-09-23 12:14 (saite)
Tas gan neizslēdz, ka
pārējiem LV iedzīvotājiem šāds skatījums nav un viņiem reāli
skauž, ka tiem, kam ir mazāka alga, ir arī mazāki nodokļi ---> bet tā arī ir!!1

ar tiem normālajiem sliekšņiem ir tā, ka lv realitāte ievieš korekcijas - tie paši progresīvo minētie 800 eur nav liela summa, tak lv, vismaz pēc oficiālās statistikas tā ir summa, kas tuvinās slieksnim "virs vidējā" (vai pat jau pārsniedz to?) attiecīgi, sanāk, ka lielāka likme jāierubī jau no cik - no 400, 500 eur? :O

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hessin
2018-09-23 12:55 (saite)
ievieš gan, tāpēc viss šis ir tikai teorētiska spriedelēšana kā būtu labi, ja būtu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?