Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2018-08-14 10:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
šis ir inčīgi. vakar kādā sakarā zvanīju latvijas dzelzceļam, lai noskaidrotu, kā ir ar vilcienu izmantošanu cilvēkiem ar kustību traucējumiem. biju visai droša (hahā), ka ir tak zemās grīdas vilcieni, pati reiz esmu tādā braukusi utt utml.

bišk apdirsos, jo a) zemās grīdas vilcieni ir, bet maz, kur un kad braukt, neviens nezina, sarakstos tie nekādi nav atzīmēti, turklāt zemās grīda tāpat līdz galam nesakrīt ar perona malu.
b) persona var pieteikt mobilo pacēlāju un 2 personu palīdzību. tas ir jādara 48 h iepriekš, kas vēl būtu mazākā bēda, bet pakalpojums ir pieejams vien dažās stacijās, un, ja tu dodies no stacijas x, kur pakalpojums ir pieejams, uz staciju y, kur pakalpojums nav pieejams, latvijas dzelzceļam ir tiesības atteikt tev pacēlāju arī stacijā x.

sēdi mājās vai brauc ar veli izsauc cilvēku ar visa ļaunuma iemiesojumu - auto!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]unpy
2018-08-14 11:30 (saite)
Pie pēdējā teikuma piebildīšu - vai trenējies un darini visādas uzpariktes. Manīju kungu ar kustību traucējumiem, kas no vilciena ar visiem ratiem izkāpa ātrāk, nekā to mēdz darīt cilvēki bez īpašiem traucēkļiem. Pie tam, nevis izkrītot, kā varētu domāt, bet ar veiklu kustību izraušoties no ratiem, saliekot tos, izmetot ārā un pašam viņos iemetoties atkal iekšā. Tiesa, viņam nebija nekādu īpašo traucējumu, tikai kāju, ja būsim precīzi.

(Atbildēt uz šo)


[info]hessin
2018-08-14 11:45 (saite)
'Lampā' garāmejot dzirdēju kā kāda ar kustības traucējumiem un humoru dalījās savā pieredzē ar šo vilciena pacēlāju pasūtīšanu, tur laikam bija tā, ka pat tur, kur vajadzēja būt pieejamam, neviens no dzelzceļa info darbiniekiem par to nezināja. Tad beigās viņa ieradās stacijā un izrādījas, ka tiem pacēlājiem elektrība atslēgta, un neviens nezināja, kā ieslēgt (manā atmiņā palikušie fakti var būt sagrozīti).

(Atbildēt uz šo)


(Anonīms)
2018-08-14 11:58 (saite)
Par šo viena dāma stāstīja Sieviešu stendapā. N-tās reizes zvanījusi LDz, lai pieteiktu pacēlāju, tajā galā teica, ka nekā tāda neesot. Aizgājuši uz vilcienu, a tur priekšā pacēlājs. Kontroliere neļauj lietot, jo nav pieteikts un varot ko saplēst. Lika zvanīt uz LDz. Kad viņi pateica, ka LDz neko par pacēlāju nezina, atbildēja, ka pacēlājs jāpiesakot caur Apeironu. Jebkurā gadījumā kontrolieres arī nezinājušas, kā pacēlājs iedarbināms.

(Atbildēt uz šo)


[info]lavendera
2018-08-14 13:09 (saite)
Rumānijā kādā stacijā bez perona vienkārši atnāca cilvēks formastērpā un pielika pie atvērtajām vilciena durvīm ķeblīti, lai vieglāk izkāpt.
Ratiem varētu piebīdīt rampu, ko tur niekoties ar pacēlāju, ja mēs dzīvojam akmens laikmetā.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?