Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2018-01-30 14:48:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
interesanti, ka augstās gudrības augstās skolās tu vari apgūt na haļavu par nodokļu maksātāju naudu līdz pat sirmam vecumam, kamēr par praktiskākām lietām dažādos tehnikumos ir jāpiķo pašam, sākot no 25-30 gadiem. kas būtībā nav nekas traks, šajā vecumā cilvēkam no pabalstāmo pulka būtu jāpāriet pašuzturēšanas režīmā. bet tomēr interesanti.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2018-01-30 20:29 (saite)
Hmm.. jā, es tieši šobrīd (līdz februāra vidum) esmu mēbeļu galdnieku kursos, ko apmaksā NVA (pašreiz jau praksē un droši kā turpmākajā darba vietā), bet, kā saprotu, tad tas nav permanents serviss. Laikam viena no retajām lietā, kur lieti tiek tērēti EU fondi. Ir pats stipendija (100 eu mēn.!!! lol) un transporta atmaksa, ja tālāk par cik tur kilometriem no mācību/prakses vietas.
Arī tās pašas 960 akadēmiskās stundas, ķipa viens semestris laikam sanāk, ja ar univeru salīdzina.
Citādi tajā pašā mācību uzņēmumā var iet tikai par naudu. Tā pat vairumā praktiskās izglītības programmās.
Haļava vai tad nav tikai dienas klātienei, kas iekļuvusi maļusenkajā bižeta grupā? Vismaz Latvijā. Par "mūžīgo studentu" imo Latvijā nesanāk būt, pat ar izcilām sekmēm, bet es daudz ko nezinu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2018-01-30 20:32 (saite)
Haļava vai tad nav tikai dienas klātienei, kas iekļuvusi maļusenkajā bižeta grupā? ----> daudzās jo daudzās programmās budžeta grupa ir 70-90% no visas grupas. lai zaudētu budžetu es pat nezinu, kas jādara. un dienas nodaļa varbūt nav savienojama ar 9 to 5 darbu, bet ar visu citu gan mierīgi, un mūžīgie studenti tak neies strādāt 9 to 5.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-01-30 20:58 (saite)
Welp, mana mācību iestāde ir privātā. Nezinu kā notiek visādos RTU u.c. LU apakšvienībās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]crescendo
2018-01-30 23:40 (saite)
Ir sabiedriski lietderīgās mācību programmas, kur jābūt vnk sekmīgam, un ir vērtību signalizēšanas programmas, kas jāsponsorē pašam.

'klātiene' mūsdienās izpaužas arī kā estudijas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2018-01-31 09:36 (saite)
tu visādas fancy humanitārās programmas kur skaiti? jo tur maksas vietu nav. teorētiski ir, protams, bet neviens nav tik negudrs, lai maksātu par šādu izglītību, ja nav ticis budžetā, kur var dauzī bumbieri visus nākamos gadus. sabiedriskais lietderīgums tomēr ir: mācībspēkam ir darba vietas :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]crescendo
2018-01-31 10:57 (saite)
Pie sabiedriski derīgajām.

Vnk mums kvalitāti (sagatavot nākamo paaudzi, kas šitās lietas zin) aizvieto ar kvanitāti (uztaisam gana daudz budžeta vietas, cerams, ka pa visām atradīsies kāds entuziasts, kas pats šito visu apgūs un tad mācībspēks varēs vikāriski lepoties par viņa panākumiem. Kamēr neatradīsies, tikmēr turpināsim gausties, kā 'kīņā gan studentus nevajag īpaši motivēt mācīties, a mums te jaunā paaudze kaut kādas lupatiņas, kurām uz paplātes visu pasniegt vajag'.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2018-01-31 11:03 (saite)
jā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?