Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2017-11-30 11:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
mans nepopulārais (?) viedoklis ir tāds, ka tos slavenos "vadošos amatus" aiz laba prāta ietu ieņemt vien kādi 5 procentī vīriešu un 0,5% sieviešu, pat ja viņas kāds lūgtos, tb disproporcija pastāvētu vienmēr. un man pat ir vienalga, vai sievietes ir slinkākas, saprātīgākas, reālistiskāk novērtē perspektīvas vai ir, lol, holistiskākas; srsly, nav daudz gribētāju nonstopā plēst dirsu 80 stundas nedēļā. ar naudu savukārt ir tā viltīgi - tiklīdz ir sasniegta kkāda pesonīgās pietiekamības latiņa, ir vajadzīga ļooooti liela motivācija, lai pārkāptu to. atceros mēnesi, kad sasniedzu to četrās fakin darba dienās. vai atlikušo mēnesi es strādāju kā bitīte? nē, dauzīju bumbieri un domāju, kā lai pieklājīgāk atšuj klientus un viņu piedāvājumus.

mani drīzāk apbēdina mazais sieviešu skaits eksaktajās zinātnēs. kāpēc beibēm neinteresē matemātika un fizika? :(

es, piemēram, tiku tik tālu, ka ieliku būkmārkos algebra for dummies* kursu garajiem ziemas vakariem. vai esmu tur kaut reizi iegājusi? nē, tupīju tupīdama.

*https://www.khanacademy.org/math/algebra


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kemune
2017-11-30 14:30 (saite)
Ar to matemātiku ir tā - ja tev viņu nemāca holistiski (for the lack of a better word, lol), tad nekas tur vairāk par advancētu sudoku līmeni nesanāk - tobiš, ir vienkārši galvas mežģis. Tas, kas atver prātu, ir savilkt konekcijas, bet tur vajag a) diezgan pašam strādāt un meklēt, b) noder kāds labs ceļvedis un gids, c) nebūt traumētam ar x+y tā, ka neko citu aiz tā vairs nevar saskatīt. Tas, kas tur atklājas, ir struktūras un sistēmas caurcaur, un tālāk jau katrs var aiziet visburvīgākajās abstrakcijās, kas nu kuram vairāk patīk, vienam fraktālis, otram topoloģija un n-dimensiju telpas un grupas (https://en.wikipedia.org/wiki/4-polytope kaut vai), citam integrālrēķini.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sirdna
2017-12-01 09:57 (saite)
mhm, šitas pietrūkst dzīvē. Matenē man gāja labi pa skolām un augstskolām, bet briesmīgi reti pienāca attāls mājiens par sajēgu, ka aiz ķeburiem un puzlēm slēpjas kaut kāda pasaule. Tā arī paliku, neko nesapratis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?