Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2017-11-30 11:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
mans nepopulārais (?) viedoklis ir tāds, ka tos slavenos "vadošos amatus" aiz laba prāta ietu ieņemt vien kādi 5 procentī vīriešu un 0,5% sieviešu, pat ja viņas kāds lūgtos, tb disproporcija pastāvētu vienmēr. un man pat ir vienalga, vai sievietes ir slinkākas, saprātīgākas, reālistiskāk novērtē perspektīvas vai ir, lol, holistiskākas; srsly, nav daudz gribētāju nonstopā plēst dirsu 80 stundas nedēļā. ar naudu savukārt ir tā viltīgi - tiklīdz ir sasniegta kkāda pesonīgās pietiekamības latiņa, ir vajadzīga ļooooti liela motivācija, lai pārkāptu to. atceros mēnesi, kad sasniedzu to četrās fakin darba dienās. vai atlikušo mēnesi es strādāju kā bitīte? nē, dauzīju bumbieri un domāju, kā lai pieklājīgāk atšuj klientus un viņu piedāvājumus.

mani drīzāk apbēdina mazais sieviešu skaits eksaktajās zinātnēs. kāpēc beibēm neinteresē matemātika un fizika? :(

es, piemēram, tiku tik tālu, ka ieliku būkmārkos algebra for dummies* kursu garajiem ziemas vakariem. vai esmu tur kaut reizi iegājusi? nē, tupīju tupīdama.

*https://www.khanacademy.org/math/algebra


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kautskis
2017-11-30 13:35 (saite)
Vispār jā, bet drusciņ esmu neizpratnē par to vienādojumu starp vadošu amatu un dirsas plēšanu. Tas ir kā? Vadošos amatos jāplēš dirsa? Like, really?! Vadošos amatos jāsadala, kam jāplēš dirsa, un pašam jāripina gurķis.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2017-11-30 13:37 (saite)
nuuu, tie cilvēki manā paziņu lokā, kuri vada kko lielāku par avīžu kiosku pļavniekos, strādā reizes 3, ja ne 4 vairāk par mani. a sinekūras sen nav novērotas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kautskis
2017-11-30 13:53 (saite)
Nezinu, nezinu, varbūt finansēs ir citādāk. Šeit ir pierasts, ka tieši entry level jobs ir baisākā dirsas plēšana un, jo augstāk tu kāp, jo vieglāk paliek. Protams, atbildība lielāka (lai gan kāda atbildība, ja tu esi pietiekami augstu un kaut ko sajāj, tev paspiež roku un iedod zelta izpletni), bet no 7 rītā līdz 10 vakarā šeit tiešām strādā jaunie, kas cenšas sevi pierādīt, nevis vadība.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2017-11-30 13:59 (saite)
trū, par finansēm zinu maz. man ir a) cilvēki valsts pārvaldē, kuri, jo augstāk kāpj, jo vairāk pazūt no dzīves, b) cilvēki, kas vada ne tik lielus uzņēmumus. piemēram, restorāna īpašnieks/vadītājs dīlo ar dažādām darba ģēlām principā no pamošanās brīža līdz aiziešanai gulēt, brīvdienas ieskaitot, kamēr trauku mazgātāji sen jau gabalā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kbrgs_
2017-11-30 15:17 (saite)
department heads strādā bez brīvdienām :/ cik manā jomā esmu novērojusi, dirsu plēš vienādi sievietes un vīrieši, bet man šaura specifika :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sirdna
2017-12-01 10:25 (saite)
Cik esmu novērojis, tā sadalīšana parasti notiek ilgi, vadošie sūta visādus darba ēpastus jebkurā diennakts laikā. Imho, diezgan dirsplēsīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?