Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2017-09-29 09:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
neesmu aiks k., bet šis ieraksts, šķiet, arī būs klaji mizogīnisks (un tad dzimumtēmām gan uz kādu laiku varētu mest mieru).

ja vīrietis attiecībās skandalē, skaidrs, viņš ir agresīvs varmāka. ja nekad neskandalē - viņš ir pasīvi agresīvs*. ja sieviete pēc šķiršanās paliek ar bērniem, nabadzīte velk vezumu. ja bērni paliek tēva aizgādībā un aprūpē, kā tas ir noticis lielu daļu pasaules vēstures un joprojām notiek arābu pasaulē, tas ir rupjš sievieštiesību pārkāpums. ja vīriec palaiž sievieti pa priekšu, viņš akcentē viņas nevarību un šādā veidā pazemo viņu. ja sieviete tipina aiz viņa metru tālāk ka labākajās indiešu ģimenēs - nu, arī nav labi. man tādu piemēru ir desmitiem. simtiem.

visbeidzot, ja sieviete slikti izturas/izsakās pret sievieti, arī pie tā ir vainīgi vīrieši, jo viņa ir vergs, kas kļuvis par ļaunāko vergturi. tā kā ja kādai dzimummāsai šis ieraksts nepatiks, nekomentē šeit, labāk pagriezies un iespļauj sejā tam mūlāpam.

*http://pics.ru/a-ne-svyazalas-li-ty-s-passivnym-agressorom-prover-po-7-priznakam


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hedera
2017-09-29 16:18 (saite)
1) Ē, kāda tam nozīme? Kāda vēl traģēdija? Tu rakstīji, ka jābūt nez kādai narkomānei, lai tiesa uzticētu primāro aizbildniecību tēvam. Es pastāstīju piemēru no dzīves, ka tā nav.

2) Sāncensība un hierarhijas veidošanās =/= defaulta pārliecība, ka persona ar pežu ir sūdīgāka par personu ar pimpi.
Bet durvju atvēršana patiešām ir triviāls sociālais rituāls, kas mūsu sabiedrībā netiek lietots ar apzinātu mesidžu. Es par to neiespringstu. Tā pat kā es arī neiespringstu, ka mani tur aizdomās par indēšanas mēģinājumu brīdi, kad grib saskandināt ar mana dzēriena glāzi.

3) Nu ja. Un tādēļ tādus pop-psih rakstiņus jāuztver tik pat nopietni kā pop-medicīnas rakstiņus "nogurums, dzīves apnikums un citi aknu cirozes simptomi". Respektīvi, būs cilvēki, kuru situācijai tas atbildīs, pievērsīs uzmanību, dos iespēju noformulēt vārdos to, kas notiek, bet katram pašam tomēr jāizvērtē, vai tas ir attiecināms un tiešām jāskrien pie ārsta jātur mīļotais aizdomās par pasīvu agresiju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2017-09-29 16:30 (saite)
1) man tas šķiet ārkārtīgi rets, lv tiesvedībai netipisks gadījums, jā. nu, un mazliet subjektīvas intereses, kāpēc bija jāatsakās no iemīļotā darba, bet tas tā.

2) klau, a tu nopietni domā, ka vidējā statistiskā persona ar pimpi tā reāli no rīta pamostas un domā "tā persona ar pežu gan ir sliktāka par mani, un es to šodien noteikti apliecināšu. vairākkārt, ja būs iespēja"?

bet tas tā. bodīšemings būtu baisāks, manuprāt, ja vīrieši sievietes uztvertu kā vīriešus. vīrieši viens otram izsaka ļ. aizvainojošas piezīmes par lietām. a par sievietēm visi tak zina, ka "viņas par mazāko nieku apvainojas"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2017-09-29 16:44 (saite)
1) Nu, viņa gribēja, lai bērns dzīvo pie viņas, un viņai tas bija svarīgāk par profesiju.

2) Es tā nedomāju gan. Vidējā statistiskā persona nenodarbojas ar aktīvu kultūras aizspriedumu pārdomāšanu, bet tas nenozīmē, ka to aizspriedumu videjā statistiskajā prātā nav un ka vidējā statistiskā persona reizi pa reizi tos aizspriedumus neapliecina.

Es negribu, lai vīrieši sievietes uztvertu kā vīriešus. Vai otrādāk.
Tas, pret ko man ir pretenzijas, ir visa tā gūzma ar aizspriedumiem, kuru dēļ indivīdi - arī vīrieši, ne jau tikai sievietēm tā "laime" - bieži vien automātiski tiek ielikti kastītē, turklāt kastītē ar tik izturīgām sienām, ka dažreiz pat pārcilvēcīgi nopūloties neizdodas pierādīt, ka kastīte neatbilst.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2017-09-29 16:50 (saite)
1) es te vēl tikai piebildīšu, ka es ļoooti gribu sagaidīt to brīdi, kad arī lv vīrieši par bērnu aprūpes tiesībām cīnīsies ar sievietēm tikpat aktīvi kā tajā pašā asv. un man ir ļoooti interesanti, kā tas ietekmēs mūsu šito, ē, diskursu

2) stereotips ir laika taupīšanas veids. tu redzi kaut ko un reaģē uz to automātiski. mēs to darām visu laiku, un runa nav tikai par dzimumiem. un tad individuāla keisa gadījumā stereotips tiek lauzts vai apstiprināts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2017-09-29 16:57 (saite)
1) Es arī ļoti gribu sagaidīt to brīdi.

2) Cilvēka prātam ir raksturīgi ne tikai meklēt paternus, bet arī confirmation bias, kā rezultātā ar to stereotipu laušanu iet, ui, cik grūtāk nekā apstiprināšanu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2017-09-29 17:01 (saite)
2) jā-bet-ne gluži piekrītu-bet... mans diskusijas pulveris laikam ir izbeidzies :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2017-09-29 17:02 (saite)
Tas nekas, nedēļas nogale toties sākusies. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?