Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2016-06-08 15:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
šodien jūtamies saguruši no bioloģiskās daudzveidības un mētājamies gultā (esmu pabeigusi stiklus un iesākusi tepat nopirkto*, ļ, kruta abi divi).
šodien arī sapratu, ka tomēr izjūtu diskomfortu, atrodoties vidē, kurai neklājas tik labi kā tai, kuru es apdzīvoju (man ir kaut kāds patoloģisks skaudības iztrūkums kombinācijā ar hiperatbildību/mistisku vainas sajūtu). ja es būtu rietumeiropiete, šķiet, sen salūztu zem baltā cilvēka sloga. bet tā mierinu sevi, ka tomēr arī nāku no ekonomiski atpalikušā reģiona. lai gan nav patīkami just, ka tevi čakarē (protams, protams, esam saskārušies arī ar nesavtīgu interesi un vēlmi palīdzēt, ieteikt, parādīt, bet, teiksim tā, nedaudz mazāk). gruzīni, izrādās, melo apbrīnojami identiski (nez, vai citi arī?). neliela pauze, skatiens pār plecu, it kā iedvesmu meklējot, un tad - meli (pārsvarā par preču un pakalpojumu cenu). taču viņi ir arī naivi, jo uzreiz notic tam, ka: bet vakar es (piemēram) nobraucu šādu pašu attālumu par (50-70% mazāka cena).

*https://www.goodreads.com/book/show/33687.Eastward_to_Tartary


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2016-06-08 18:47 (saite)
Man ir tā nelaime visu salīdzināt pēc skaitļiem.

Paskatījos par GDP un PPP Gruzijai un tie izskatās ļoti nožēlojami, attiecīgi $3863 un $9500.

Pēdēja valsts, kuru nesen apmeklēju, bija Kuba un tā bija drūma atgriešanās PSRS laikos. Bet viņu dati ir $7274 un $18796. Ja PSRS nebūtu sabrukusi, mēs varētu dzīvot apmēram tāpat. Šobrīd Latvijai ir $14259 un $25883.

Tā ka tam gruzīnam, kurš žēlojās, ka padomju laikos viss bija labāk, ir diezgan liels pamats tā gruzīties.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2016-06-08 19:23 (saite)
jā, var just, ka tā ir ļ. nabadzīga valsts. vnk... nu tam džekam reāli viss, viss bija slikti :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?