Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2016-01-16 11:41:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
lietas, kas mani mulsina*:

1) kad par mani jaunāki cilvēki sāk raizēties par novecošanu

2) kad mana vecuma cilvēki izplūst komentāros, ka mūsu laikos skolās valdīja kārtība, bērni cienīja vecākus cilvēkus utt utml.

*neitrāli


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]pickle_jar
2016-01-16 17:09 (saite)
Man liekas, ka kaut kādas izmaiņas tomēr ir un nevis no mūžīgās "a kad mēs augām" sērijas, bet ļoti nopietnā cilvēces apziņas līmenī, kur tagad apziņa sāk koncentrēties gadžetu virzienā. Sīkie, kuri čut ne kopš dzimšanas vairs nepazīst nepastarpinātu kontaktu ar ārpasauli, tagad uzaug ar jūtūberiem un mēmēm kā savām autoritātēm un noteikti lielāko daļu sava laika pavada, lūrot vienā vai citā ekrānā, un ar grūtībām koncentrējas uz tekstu, kas pārsniedz 140 zīmes, visticamāk skolotājiem un vecākiem kļūst par aizvien lielāku apgrūtinājumu. Bet, ļoti-ļoti iespējams, ka maldos un sīkie ir bijuši vienlīdz kaitinoši visos laikos.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2016-01-16 17:15 (saite)
man ir jaunākā māsa, un man tik tiešām liekas, ka mūsdienu jaunatne ir foršāka, gudrāka un pieklājīgāka, ā, un māk lietderīgāk pavadīt savu brīvo laiku (vērojot māsas klases un skolasbiedrus).

ā! vispār jūs ar malvīni esat ar viņu viena gada, kas apstiprina manu teoriju :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2016-01-16 17:19 (saite)
nē, jūs esat 2 gadus vec;akas, bet whatever :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pickle_jar
2016-01-16 17:49 (saite)
Man vēl ir aizdomas, ka tas, kas kādreiz skaitījās "cieņa" patiesībā bija elementāra bijība no padomju skolas pedagogiem, kuri mauca pa ausīm un bļāva pie katras vajadzības. Manos skolas gados īsta cieņa bija tikai pret normāliem skolotājiem, kuri nerunāja kā ar zemākas kastas pārstāvjiem - varbūt arī tādu sāk palikt vairāk (es tā ceru).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2016-01-16 17:55 (saite)
protams

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2016-01-16 17:57 (saite)
jā, un manā laikā moš nebija gadžetu, bet nav tā, ka sīkie auga, lasot šekspīra kopotos rakstus: bija teļuks, žiletons ar supermario, pirmās spēļu zāles, dzert un pīpēt mēs, man šķiet, vidēji sākām ātrāk utt utml.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pickle_jar
2016-01-16 18:05 (saite)
Nu jā, es neesmu spriestspējīga par to, vai gadžeti tagad skolēnu radošo/intelektuālo kapacitāti grauj vai audzē. Es tikai domāju, ka pārmaiņas tomēr ir krasas, un tie kuri sūkstās par to, cik citādāki bērni bija citās desmitgadēs, vienkārši līdz galam neiebrauc mūsdienu specifikā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2016-01-16 18:08 (saite)
pag, sūkstās mani līdzauži par to, ka Mēs bijām savādāki/labāki :)

šodien pat fb ex-klasesbiedrene rakstīja, kā mūsu vecajā skolā sīkie kāvās, un neviens neko, kamēr mūsu laikā bija disciplīna un what not, uz ko man smagi pacēlās uzacis un parādījās vēlme atsvaidzināt viņas atmiņu, bet noturējos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?