Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2015-01-26 22:13:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
vot, no kā es tiešām cenšos izvairīties ikdienā, tad tās ir birkas made in vietnam* utt. parasti sanāk vai nu piķot vietējiem ražotājiem, vai nu tiem pašiem vjetnamiešiem, bet par fair trade, vai arī meklēt humpalās ko aizvēsturisku (attiecīgi, puse manas garderobes ir ražota somijā astoņdesmitajos). sanāk ne vienmēr, bet tomēr.

*http://www.aftenposten.no/webtv/serier-og-programmer/sweatshopenglish/ (trīs norvēģu modes blogeri aizbraukuši pastrādāt kambodžas šmotku fabrikā)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]klusais_okeans
2015-01-26 22:24 (saite)
oo, paldiessss

(Atbildēt uz šo)


[info]zurka
2015-01-26 22:43 (saite)
tas pats jau arī ar bangladešu, indiju, ķīnu
protams, arī tas, ka prece ražota eiropā vai ASV, vēl nenozīmē, ka tiek nodrošināti normāli darba apstākļi, apdrošināšana, atalgojums...
labi, ka ir internets (vismaz vācijā ir daudz interneta veikalu, kuros var nopirkt 'godīgas' drēbes, apavus, gultasveļu un paklājus)
ā, un man tev jautājums - ko tu dari ar apaviem? man līdz šim gandrīz nemaz nav izdevies atrast godīgi/atbildīgi ražotus apavus, kas nav no ādas un maksā zem 100 eiro (pa laikam pētu vegetarian un vegan shoes interneta veikalus, bet negribas pirkt 150 eiro zābaus un maksāt vēl 20 eiro par piegādi, tos nemaz pirms tam nepielaikojot)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2015-01-26 22:57 (saite)
ar apaviem ir tā, ka pēdējais pāris ir made in italia (vismaz minimālo algu strādnieki gan jau ka saņēma), priekšpēdējie - made in finland tālajos astoņdesmitajos (ļ. izturīgi!)... par agrākiem neatceros. cenšos, ja godīgi, vispār JEBKO pirkt pēc iespējas retāk, lol.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ikvakars
2015-01-26 23:37 (saite)
Būs jāpaskata

(Atbildēt uz šo)


[info]_re_
2015-01-27 09:22 (saite)
paldies. lai arī kopumā materiāls nebija tik skarbs, kā pasniegts treilerī, mani pārsteidza, ka viņiem pašiem, uz vietas Kambodžā, ir tik krasi izjūtams neadekvātais atalgojums un apstākļi, ka ne vispārējais cenu līmenis ir 5x mazāks kā pie mums, piemēram. (jā, es neko daudz nezinu par šīm valstīm.)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2015-01-27 09:29 (saite)
aha. bet man tieši patika ka netika speciāli pūsts bubulis - tāpat viss ir pārliecinoši.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?