Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2014-12-18 10:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
veselu pusgadu skatījāmies indiešu seriālu punar vivah jeb otrās kāzas un beidzot noskatījāmies! (uzsēdāmies daugavpilī, kad viesnīcā atradām veselu bolivudas kanālu un nevarējām atrauties+mūsu dzīvē šogad ienākuši daudzi jo daudzi indieši (sen jau laiks, cik tur viņu miljardi pasaulē+neuztveru seriālus, ko cilvēki skatās parasti, aizmiegu (jūsu slavenajam breaking bad izturēju pusotru sēriju)).

bet te viss kā dzīvē! tu domā - lūk, tagad ir noticis kas Dramatisks, tagad Nu Tik Būs. bet parasti nav (dzīve nav stāsts). piemēram, jaunākā vedekla piedzeras, pārguļ ar savu bosu un dažas sērijas vēlāk nejauši viņu nogalina. tam vajadzētu sekot kādam atrisinājumam, kādai pamācībai (indiešu visnotaļ tradicionālās ģimenes ietvaros), bet vēl dažas sērijas vēlāk visi par to vienkārši aizmirst, piekrāptais vīrs tā arī neko neuzzina, un visi dzīvo ilgi un laimīgi. parādās kaut kādi personāži ar potenciālu kļūt ļoti svarīgiem, bet tikpat ātri arī pazūd utt.

amnēzijas tēma ir pacelta pavisam jaunā plaknē. vidējā vedekla atbrauc ar vīru no ceļojuma. vīrs ir ļoti dusmīgs, visu laiku dauza traukus un skatās zvērīgām acīm. nu kas noticis, prasa vecākā vedekla, ar ko tu viņu nokaitināji? es neatceros, saka vidējā, nekā tāda nebija, mēs skraidījām pa pludmali un lipinājām māla podus. ā, pareizi, vienu vakaru, es nodedzināju māju, varbūt tāpēc? (nākamo padsmit sēriju laikā viņa atceras vēl vairākus līdzīgus atgādījumus, bet, kā izrādās, patiesais dusmu iemesls bija sekss, ko viņa neatceras, jo abi bija sadzērušies kaņepju pienu par godu krišnas dzimšanas dienai).

pēc katra Dramatiska momenta rāda visu iesaistīto personu sejas (iespējams, alfabēta secībā). ja moments ir īpaši dramatisks - divreiz. un daži žesti (piemēram, pieturēt ausis, lūdzot piedošanu), ir mums pielipuši :(

bet seriāls diemžēl ir beidzies, un tagad mēs skatāmies jaunu - par indiešu musulmaņiem. galvenās atšķirības: sievietēm nav punkta pierē, dzied un dejo, iespējams, mazāk (jo nav katrā trešā sērija jāsvin dzimene kādai dievībai), sievietēm ir lielāka brīvība (visi sēž pie galda un ēd kopā, nevis vīrieši sēž un ēd, bet sievietes stāv un gaida+māsu gandrīz palaiž un naktsklubu, tikai neļauj vilkt džinsus), un pret ģimenes galvu izturas pofigistiskāk. bet ar kāzām un brāļiem visi ir apsēsti tieši tāpat.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]chimera
2014-12-18 10:37 (saite)
neviens nenodarbojas ar jogu.
vispār nepazīstu nevienu indieti, kurš par to interesētos.

(Atbildēt uz šo)


[info]zirka
2014-12-18 10:42 (saite)
brīnišķīga anotācija!

(Atbildēt uz šo)


[info]chimera
2014-12-18 11:03 (saite)
ā, vēl viena atšķirība: kamēr hinduistes iet gulēt, apvilkušas labākos sari, meikapā un ar visām rotām, musulmanietes pārvelk vienkāršāku paltraku un nomazgā seju. vīrieši gan tiem, gan tiem guļ baltās pidžamās.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ave
2014-12-18 12:21 (saite)
Pārākā reklāma.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]avatar
2014-12-18 16:44 (saite)
:D Labs un precīzi par tām sejām, ko rāda alfabēta secībā!! :D

Mums patīk Devon Ke Dev Mahadev
https://www.youtube.com/watch?v=6WAe6vMXo1s&list=PLbjtwNlHOCeRRcnE5G5EoWEKPa4mtalFA
(mums ir ar rus subtitriem)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2014-12-18 22:21 (saite)
tas esot kruts :D

mēs tagad esam lieli speciālisti indiešu seriālos :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zan
2014-12-18 20:22 (saite)
es neko nezinu par indiešiem, bet piekritīšu par breaking bad. nu tāds sūds!

(Atbildēt uz šo)


[info]mirdzums
2014-12-18 22:06 (saite)
Tu esi šitkoriste, vai ne?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2014-12-18 22:22 (saite)
vai tas nebija skaidrs jau tad, kad es stāstīju par uzbeku kino?!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mirdzums
2014-12-18 23:51 (saite)
To tu neaprakstīji tik detalizēti

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2014-12-18 23:57 (saite)
tā bija viena filma, bet te, bet te - 330 sērijas!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?