Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2014-10-22 09:09:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ja runā par vegānām lomkām, tad pie vainas nav ne gaļa, ne dīvainā kārtā (jo gaidīju) siers. tie ir skābpiena produkti (šķiet, vienīgais, uz kā sanācis norauties). kefīrs, airāns, lakto bez piedevām utt utml. teorētiski uzraudzējot kviešu graudus, sanāk tā pati pienskābe (sk rejuvelac), bet mazliet par daudz ņemtnes, lai darītu regulāri. ar ko aizvietot? teorētiski-2 neesmu ētiskā, varu mierīgi dzert reizi nedēļā ierūgušu pienu un nestresot, bet tad zūd eksperimenta tīrība, un visādas latviešu mātes pēc tam varēs bakstīt ar pirkstiem un teikt: re, re, tikai tāpēc tev vēl nav izkrituši nagi un ragi.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]chimera
2014-10-22 11:36 (saite)
nē, nu, jāraudzē arī parastais jogurts ir jāraudzē, bet izklausās baisāk, nekā ir īstenībā.

hmm, nebiju aizdomājusies, ka arī tā var.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]inese_tk
2014-10-22 12:50 (saite)
jā, es arī nācu ieteikt raudzēt pašai. esmu šad tad to darījusi, izmantojot nevegānu mini lakto ķomzelīti un sojas pienu (un sen atpakaļ raudzēju arī govs piena jogurtu). 2x esmu mēģinājusi ar auzu pienu, bet tās abas man nekas nenotika, tāpēc bail mēģināt atkal.

vēl ir variants taisīt jogurtam līdzīgu, bet neraudzētu substanci sablendējot indijas riekstus ar citronu sulu un/vai ābolu etiķi (precīzākai garšai iesaka lietot abus skābinātājus - citronsulu vairāk un kādu tējkaroti āboletiķa). bet, ja Tev kārojas tie skābpiena produkti, iespējams Tev kārojas ne tikai skābuma, bet baktēriju dēļ un tad šis vairants neies cauri.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2014-10-22 12:51 (saite)
liels paldies. tu esi mans guru :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?