Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2012-01-22 14:57:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:grāvis, ужасы нашего городка

hohohõ, izrādās, vēl pirms es šeit iemitinājos, mūsmāja bija kļuvusi par telesižetu varoni kā antisanitārijas karaliene, bez tabu brauca filmēt atkritumu kaudzes mūsu pagalmā un ko tik vēl ne.

tātad jautājums. kā pieslēdz namu apsaimniekošanu daudzdzīvokļu mājai? neesmu briesmīgā sajūsmā par ideju [kā arī ir sāpīga pieredze ar namu pārvaldēm, par kurām ir labāka pat to neesamība], bet derētu mazliet pasvēpēt visu šo gaģušņiku.
namu pārvalde atkrīt, viņi mūs pasūtīja deviņdesmitajos, viņi mūs pasūtīja pirms trīs gadiem, jo viņiem "savu parādnieku pietiek". [vai viņiem ir šādas tiesības atteikt?! to es pagaidām nevaru atrast]
attiecīgi, kādi mums ir privātie apsaimniekotāji [pēc pieredzes]?

natūrā besī dalīt dzīves telpu ar līdzpilsoņiem, bet kādu brīdi vēl nāksies, tāpēc.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]chimera
2012-01-22 15:12 (saite)
o, ideja: pēdējo gadu laikā uz diezgan daudzu namu numuriem parādījās uzraksts "iedzīvotāju kopīpašums", jāpajautā, kā viņi tiek galā ar apsaimniekošanu [cerams, ne tā, kā mēs hahahā].

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2012-01-22 15:13 (saite)
grāvja namu pārvaldi varētu kaut kur iesūdzēt, jo, nez, vai tā ir tiesīga atteikt šādus lūgumus, bet neesmu droša, ka mani apmierinātu viņu apsaimniekošanas kvalitāte enīvei.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2012-01-22 15:14 (saite)
es esmu ar mieru dzīvot privātā būdā, pati labot savas trubas un šķūrēt sniegu, bet darīt to savā, nevis vēl 60 purnu vietā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2012-01-22 15:20 (saite)
no trešās puses, mēs šobrīd norēķināmies ar visiem piegādājiem pa tiešo, un tas ir kūl. parāds ik pa brīdim veidojas, bet ir minimāls, pāris simtu robežās.

negribētos tikt pie tūkstošu parādiem tikai tāpēc, ka apsaimniekotājs naudu ievāc, bet ar rīgas ūdeni, piemēram, nenorēķinās [internetos šausmu stāsti].

(Atbildēt uz šo)


[info]chimera
2012-01-22 15:23 (saite)
offtopikā, bet o_O

http://zinas.nra.lv/latvija/riga/48067-vecmilgravis-pretende-uz-berniem-draudzigako-vietu-riga.htm

(Atbildēt uz šo)


[info]chimera
2012-01-22 15:31 (saite)
http://www.kopaa.lv/velos_parvaldit_maju_kura_pats_dzivoju.html

(Atbildēt uz šo)


[info]chimera
2012-01-22 15:46 (saite)
mvd.riga.lv/uploads/.../ml.04.namaapsaimnmodelis-0609.doc

4. lpp sāka sāpēt galva :(

(Atbildēt uz šo)


[info]chimera
2012-01-22 15:51 (saite)
es vispār pat sāku cilvēciski saprast, kā veidojas tie privātīpašumi jūras krastā aiz dzeloņstieplēm.

(Atbildēt uz šo)


[info]chimera
2012-01-22 16:17 (saite)
ai, zajebaļi, iešu lasīt troņu spēles otro daļu un kutināt savas dzīves sauli un zvaigznes.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]wienna_lee
2012-01-22 17:05 (saite)
Izlasīju, sasmaidījos :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]_re_
2012-01-22 17:34 (saite)
mums gan ir tikai 11 dzīvokļu māja un vēsturiski tur viss tā attīstījies, ka apsaimniekojam paši, proti, viens no dzīvokļu īpašniekiem. pārējie ar viņu ir noslēguši līgumu par apsaimniekošanu, viņš savukārt līgumus ar visām vajadzīgajām instancēm - rīgas ūdens, rīgas siltums utt. algo sētnieku un vada citus mājas uzturēšanai nepieciešamos darbus.
tas, ka jūs neņem pretī kāds namapsaimniekotājs, nav nekas pretlikumisks. tas viss ir tikai tīrs bizness. jūs viņam maksājat, viņš rukā. bet ja jūs viņam kā potenciālie klienti nepatīkat, tad biznesu netaisa.
bet kas jums izraksta rēķinus dzīvokļiem par siltumu, ūdeni utt, ja nav apsaimniekotāja? katrs taču atsevišķi neslēdz līgumu ar tām kompānijām.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2012-01-22 18:04 (saite)
spamoju mazliet augstāk:
"no trešās puses, mēs šobrīd norēķināmies ar visiem piegādājiem pa tiešo, un tas ir kūl. parāds ik pa brīdim veidojas, bet ir minimāls, pāris simtu robežās.

negribētos tikt pie tūkstošu parādiem tikai tāpēc, ka apsaimniekotājs naudu ievāc, bet ar rīgas ūdeni, piemēram, nenorēķinās [internetos šausmu stāsti]."

siltuma nav, katrā dzīvoklī kurina kā māk. mums, piemēram, virtuvē ir piekabināts pie radiatoriem mini-apkures katls. attiecīgi- tikai ūdens, atkritumu izvešana un elektrība [to gan katrs atsevišķi].

jā, mums arī vēsturiski ir tā, ka apsaimniekojam paši [32 dzīvokļi], bet tas īsti nedarbojas, jo liela daļa mājas iedzīvotāju ir lohi [jā, esmu nikna].

un nav runa par pretlikumību :), bet gan par to, Kā tas viss notiek. tīri tehniski/juridiski. plus interesē citu atsauksmes, jo šausmu stāstu netrūkst.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]_re_
2012-01-22 18:15 (saite)
un kurš jums sadala ūdens rēķinu uz galviņām dzīvokļiem? tas varbūt var arī cīnīties par pārējo kārtību. par mazu, bet godīgu samaksu. protams, inertu masu iekustināt ir grūti. nez, kādus padomus tur sniegt..
vēl, cik zināms, tās namapsaimniekotājfirmas arī tādas neatsaucīgas mēdz būt uz ārpus rutīnas darbiem. nu tur labiekārtot teritoriju, kaut ko mazāk svarīgu salabot, uzturēt tīru un pieklājīgu kāpņu telpu utt. tādēļ man jau šķiet, pašiem vākt katru mēnesi konkrētas kapeikas par kvadrātmetru un to pēc tam mērķtiecīgi izlietot ir daudz sakarīgāk. mums noteikts, cik saņem apsaimniekotājs, konkrēts cipars, un viss pārējais aiziet saimnieciskiem izdevumiem. nevis no viņa jāmēģina kaut kas izsist un pierunāt, tādējādi 'atņemot viņam kādu kumosiņu'.
par to pašvaldību nesapratu, bet ja arī saprastu, neko nezinātu. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2012-01-22 18:30 (saite)
neviens nesadala, katrs maksā pēc sava skaitītāja.

centīšos izklāstīt sakarīgi :)

māja agrāk piederēja kolhozam "9.maijs". tad izbeidzās psrs, un māja vairs nepiederēja nevienam. mājai momentā tika atslēgtas visas komunikācijas. pirms psrs sabrukuma bija pseido-centrālā apkure [katls kolhoza ēkā, kurš sildīja vēl pāris mājas], tagad vairs nav, jo kolhoza ēku ar visu katlu pārņēma jehovas liecinieki :)

privāto apsaimniekotāju tolaik nebija, bet pašvaldības uzņēmums, namu pārvalde "vecmīlgrāvis", negribēja un joprojām negrib ar mums iesaistīties, tāpēc, ka "tāpat darba pietiek" [lai gan man šķiet, ka pašvaldība nevar dot tādu atbildi].

tika noslēgts atsevišķi līgums ar rīgas ūdeni utt. to izdarīja viena mājas iedzīvotāja, kura visus šos gadus mums ir tā kā vanabī sētniece. mēs vērojam skaitītājus un maksājam viņai, viņa norēķinās ar tiešajiem piegādātājiem.

tiktāl viss būtu ok. problēma ir tajā, ka, par spīti tam, ka mūsmājā nav iespējams noraut komunālo rēķinu lielāku par 10-15 ls mēnesī, ir iedzīvotāji, kuri atļaujas nemaksāt pat tos, vai maksāt reizi 3 mēnešos, vai nopirkt jaunu mašīnu un nemaksāt pusgadu. ik pa brīdim izveidojas neliels parāds, parasti to izdodas likvidēt, piekarinot nemaksātājiem pie durvīm miroņgalvu ar sakrustotiem kauliem :) vai arī maksātāji sametas un sedz nemaksātāju daļu [kas ir tizli un tā vairs negribas darīt].

kāpņu telpu mazgā tas, kam nav slinkums. es arī esmu mazgājusi.

ne par kādu samešanos visiem kopā kaut kādiem kopīgiem izdevumiem nevar būt ne runas - ja jau pat obligātos maksājumus kavē vai nemaksā vispār. viss tas ir runāts un mēģināts.

un vēl tas, ka "brīvais statuss" ļauj daudziem uzvesties kā cūkām - piemēram, izmest atkritumus nevis miskatēs, bet turpat pagalmā utml. vai nu ieviest linča tiesu, vai tomēr sarunāt kādu apsaimniekotāju, pašvaldības vai privāto - citu izeju es neredzu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]_re_
2012-01-22 18:46 (saite)
tad jums jāmeklē kāds niknais izsitējs :) kurš par ne vairs tik mazu naudu ir gatavs ar to visu krāmēties. bet ņemot vērā potenciālo klientūru, tādu var arī neatrast.
vanabī sētniece kaut ko no jums saņem par savu darbu?
vēl - es neesmu droša, bet vai namupārvaldes nav atdalījušās no pašvaldībām? man šķiet, ka vismaz rīgas lielajos rajonos tās visas ir patstāvīgas, pelnošas struktūras.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2012-01-22 18:54 (saite)
man šķiet, ka pietiktu ar to, ka māja oficiāli ir "zem kaut kā", savādāk nav respekta :D

vanabī sētniece kādus padsmit gadus nesaņēma vispār neko, pagājšgad ne bez manas palīdzības bija liels skandāls, un tagad pārējie apmaksā viņai vismaz slotas un smiltis. es esmu ar mieru viņai maksāt, bet liela daļa domā savādāk.
"treknajos gados" nemaksāšana, btw, sasniedza rekordaugstu līmeni, un šī pati sētniece samērā regulāri sedza iztrūkumu no savas kabatas [tad mēs te vēl nedzīvojām].

īsti nez par to atdalīšanos. man šķiet, ka nē. vēl pagājušoziem, kad rīgā daudzas mājas palika bez apkures un siltā ūdens, jo viņu privātie apsaimniekotāji "aizmirsa" norēķināties ar rīgas siltumu, iedzīvotāji skrēja pie namu pārvaldēm, lai dabūtu atpakaļ savas ērtības vismaz šādā veidā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]_re_
2012-01-22 20:10 (saite)
burvīgi! absolūti burvīgi iekārtojušies jaunieši.
jā, varbūt tad tiešām tāds 'nopietns' uzņēmums, ar konkrēti atstrādātiem nemaksātāju scenārijiem a la tiesas pavēstes un co, var būt risinājums. tik jums jāizdomā, kur tādu ņemt... :)
sētniecei noteikti būs labāk, bet kopumā jums dzīves kvalitāti tas var arī ne īsti proporcionāli uzlabot maksas pieaugumam. uz otru roku - ja šobrīd nenotiek nekas, tad tas varētu tomēr būt labāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2012-01-22 20:20 (saite)
cik tur var ko palielināt - pievienosies kaut kādi lati par apsaimniekošanu. esmu nomainījusi daudzus jo daudzus dzīvokļus, lielāko procentu rēķinos sastādīja apkure, kuras šeit nekad nebūs :)

es jau labāk gribētu iztikt bez apsaimniekotājiem ar nosacījumu, ka iedzīvotāji spēj pašorganizēties, kā tas ir tavā mājā, bet ja ir šādi...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2012-01-22 20:22 (saite)
mani tikai mazliet sabiedēja fiksais gūglējums par privātajiem apsaimniekotājiem rīgā. vai nu par labo pieredzi neviens neko neraksta, vai arī tādas nav :(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2012-01-22 18:38 (saite)
plus vēl tas, ka vanabī sētniece ļoti labprāt vairs tāda nebūtu, jo cik gadus var trenkāt nemaksātājus un postītājus no vienas puses, no otras - pildīt visus noteikumus aļa tīrīt blakusesošās ietves, pļaut zāli, laicīgi izkārt visus karogus utt utml, jo nav tā, ka mūsu "brīvais statuss" dara mūs brīvus arī no šādām lietām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2012-01-22 18:06 (saite)
un mūs neņem pretī, nevis kāds apsaimniekotājs, bet gan pašvaldība, un šeit jau ir pavisam cits stāsts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2012-01-22 18:04 (saite)
o, ideja kā māja:

nāk.nedēļ aiziet pašai uz namu pārvaldi, parunāt par to "savu parādnieku netrūkst"+uzrakstīt uaškovam, kamēr viņu vēl uztrauc viņa pīārs.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?