dorotija ([info]c3po) rakstīja,
@ 2010-04-15 14:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mehāniskais apelsīns
Vakar noskatījos Clockwork Orange. Jau filmas sākumā atcerējos, kamdēļ biju pametusi grāmatu neizlasītu. Par daudz vardarbības. Un vēl tie neskaitāmie krieviskie vārdi grāmatā angliskajā transkripcijā traucēja lasīt. Tāpēc nolēmu vismaz saņemties noskatīties filmu, lai uzzinātu kāds īsti ir tas stāsts. Filma, protams, ļoti stilīga, nu tie interjeri un Aleksa acis; viņa piedurknes gan man nepatika. Droši vien es neesmu vienīgā, kam likās smieklīgas tās ainas, kur viņam liek skatīties filmas ar plaši atvērtām acīm. Kopumā iespaids palika spēcīgs, ne pārāk pozitīvs, bet spēcīgs.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]neraate
2010-04-15 14:37 (saite)
es esmu redzējusi tikai dažus fragmentus, man nepatika, interjers bija interesants, bet kopumā man nepatika, šķita pārāk garlaicīga tā agresija un vardarbība, tāds 'skatiesties, skatieties, cik krutu gabalu esmu izdomājis, vai nav šokējoši, koa' tāda dročīšana uz to, cik es kruts un novatorisks, un cik eksotiski lietoju krievu valodu

(Atbildēt uz šo)


[info]yulungu
2010-04-15 14:53 (saite)
Es ar kādiem trim paņēmieniem noskatījos to filmu. Man viņa nepatika.
Beigās es ļauni priecājos, par to, ka Aleksi šitā paņem priekšā.

(Atbildēt uz šo)


[info]katze
2010-04-15 14:55 (saite)
.hm. nu man filma ir visai mīļa - skaidrs, ka uz daudz ko var var skatīties ar smaidu/ironiju (atkarībā noskaņojuma), bet pamatmesidžs -(kas gan grāmatā, man liekas, izteiktāks nekā filmā) ka dabisks ļaunums ir akceptējams un pat vēlams, salīdzinājumā ar uzspiestu labam būšanu (kas savā mākslīgumā kļūst par kko nedabiski perversu) - ir pat visnotaļ simpātisks un pārdomas veicinošs.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?