bolero_10 ([info]bolero_10) rakstīja,
@ 2021-05-11 10:41:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pirms pāris nedēļām Asinsdonoru centrs aicināja ziedot asinis.
Šai sakarā man radās pārdomas.
Ir zināms, ka "Otrā vakcīnas deva nedrīkst būt no cita vakcīnu ražotāja. Vienas vakcinācijas kursa ietvaros nav atļauts jaukt vakcīnu ražotājus." (https://www.apollo.lv/7244741/kadas-ir-biezak-zinotas-blakusparadibas-latvija-pec-covid-19-vakcinacijas)
Asinis ziedot drīkst visi, kam veselība to atļauj, arī vakcinētie.
Kas notiks ar pacientu, kuram tiks pārlietas asinis, kas satur šādu vakcīnu kokteili?
Iespējams, mans jautājums ir ļoti profāns, bet tomēr ...


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]neraate
2021-05-11 11:00 (saite)
Protams, ka kaut kas var notikt, bet ar pacientu, kam vajag pārliet asinis kaut kas pilnīgi noteikti notiktu, ja asinis nepārlietu. turklāt parasti pēc to pārliešanas pacientam tāpat kādu laiku jāpaliek slimnīcā mediķu uzraudzībā un ja nu tiešām kas, tad arī ārstē. Tieši tāpat kā pēc jebkuras slimības pārslimošanas vai vakcinācijas pret jebkuru citu slimību. Donori ir veseli cilvēki, kuru asinis glābj dzīvības neatkarīgi no tā, ir viņi vakcinēti pret kovid vai nav.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]resort
2021-05-12 22:47 (saite)
Donori ir veseli cilvēki
---
nav jau teikts, ka viņiem nav covid

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]neraate
2021-05-12 23:02 (saite)
Un ko tieši tas maina? Pat ja cilvēks ir bez pazīmēm, bet tobrīd jau saslimis, tāpat asinis nododot ir maskā, asinis paņem sterili, pēc paņemšanas speciāli apstrādā un sagatavo, jo tās dod cilvēkam ļoti trauslā veselības mirklī.
Ja bažas ir par to, ka vīruss būs asinīs, vajag atcerēties, ka asinis ir sterilas un ja nav, tad uz ļoti īsu brīdi, dažām sekundēm, kamēr sliktie aizbrauc kur citur vai viņus noķer un apēd. Nu, un ja asinīs sliktie ir dažādi un daudz, cilvēks visticamāk jau krietnu laiku juties tik slikti, ka neskries nodot asinis.
Var jau domāt visu ko un baidīties, bet donori pret savu veselību izturas ļoti atbildīgi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]resort
2021-05-13 00:07 (saite)
donori pret savu veselību izturas ļoti atbildīgi
---
te iederās "runā par sevi" :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2021-05-11 11:28 (saite)
Aizliegumam nedot otru vakcīnas devu no cita ražotāja nav nekāda zinātniska pamatojuma. Tā vienkārši ir birokrātiska piesardzība.

Jebkuras vakcīnas rezultāts ir tāds, ka rodas imūnšūnas pret vīrusu. Pārlejot imunizēta cilvēka asinis (ar noteikumu, ja tiešām pārlies to daļu nevis tikai eritrocītus, kas tiek visbiežāk darīts), tad šim cilvēkam uz kādu laiku būs imunitāte pret kovidu (ja pats vēl nebūs vakcinējies). Tas arī viss.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?