kulinārs ieraksts :
Vakar ķirbi tam risotto klāt nepielikām, bija ārkārtīgi dīvains ķirbis. Tas izsautējās, neizdalot ne piles sulas, tik miltains kā kartupelis. Bet ļoti garšīgs - tā kā pēc batātes. Kāds ir redzējis tādu ķirbi? Tā ir ipaša šķirne? Neliels, ar lielu seķlu dobumu un plānu cieto daļu - kādi 2cm, ārkārtīgi ciets.
Vakar ķirbi tam risotto klāt nepielikām, bija ārkārtīgi dīvains ķirbis. Tas izsautējās, neizdalot ne piles sulas, tik miltains kā kartupelis. Bet ļoti garšīgs - tā kā pēc batātes. Kāds ir redzējis tādu ķirbi? Tā ir ipaša šķirne? Neliels, ar lielu seķlu dobumu un plānu cieto daļu - kādi 2cm, ārkārtīgi ciets.
Comments
taadu formu nezinu, bet Butternut (vinjsh ir taads garenas formas ar pavisam nelielu seeklu dalju) peec struktuuras ir tieshi taads pats. shie man garsho labaak par parastajiem.
(Reply to this) (Thread)
Nu, šito man arī Krista Baumane minēja (krista.lv), bet tas sviesta ķirbis ir pilnīgi citas formas un ar ļoti daudz mīkstuma. Vai varbūt viņi ir dažādi....
|
ķirbju vispār ir baisi daudz un dažādi, un katrs droši vien garšo savādāk
Mēs ko līdzīgu pie mūsu zemniekiem Vidzemes tirgū nopirkām. Viņi to sauca par medus ķirbi.
(Reply to this) (Thread)
Jā, jā, nu mēs arī vidzemes tirgū - tur pie tā čalīša, kurš ir vistuvāk ar mašīnu iebraucamajiem vārtiem no Matīsa ielas. Tad jau tas pats būs.
Dabas muzejā būs ķirbju izstāde.
http://www.dabasmuzejs.gov.lv/aktualita tes/izstade-kirbis-jusu-veselibai
http://www.dabasmuzejs.gov.lv/aktualita
|
pēc apraksta spriežot medus ķirbis
(Reply to this) (Thread)
Ir noskaidrots - Hokkaido ķirbis, 100%! Ja interesē - pagūglē attēlus. Varbūt Latvijā tos sauc par medus kirbjiem?
ā, baigi interesanti, esmu te tādus redzējis vai katrā veikalā, bet, būdams tā piejaucējies pie sviesta ķirbjiem, neesmu šos mēģinajis.
super, super, noteikti pamēģni - man garšo arī sviesta ķirbji un visi citi ķirbji - šis vienkārši ir pilnīgi citāds!
(Reply to this) (Parent)
viņi sagriež ar visu mizu, apviļā eļļā kopā ar tāpat sagrieztiem kartupeļiem un batātēm, uzliek uz cepamā papīra, pārkaisa ar rupjo sāli un rozmarīnu via ķimenēm un liek krāsnī
izklausās ideāli - līdzīga recepte bija kristai baumanei ar sviesta ķirbjiem. nu jā, tā jau var cept visu. un var arī eļļā gluži nevārtīt, bet tikai drusku appūst ar eļļas aerosolu.
(Reply to this) (Parent)
kastaņķirbis (marron - "brūns" un "ēdamais kastanis").
kāpēc ķirbi sauc par potiron, nav zināms, trīs dažādas versijas (http://www.cnrtl.fr/etymologie/potiron )
kāpēc ķirbi sauc par potiron, nav zināms, trīs dažādas versijas (http://www.cnrtl.fr/etymologie/potiron
(Reply to this) (Parent)