black_robin ([info]black_robin) rakstīja,
@ 2024-04-04 13:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry


Laiku pa laikam var lasīt un dzirdēt kā dažādi ar izglītību un reproduktīvo veselību saistīti cilvēki apgalvo, ka Latvijā ir pusaudžu grūtniecību krīze un, ka pie tā vainojama ir nekvalitatīva vai vispār neesoša seksuālā izglītība. Nenoliedzot to, ka kvalitatīva seksuālā izglītība ir nepieciešama, vēlos pajautāt vai jums, aplūkojot šos datus, rodas secinājums, ka Latvijā ir pusadžu grūtniecību krīze?




Ja šis ir rezultāts tam, ka Latvijā ir slikta vai neesoša seksuālā izglītība, tad secinājums, kas rodas man drīzāk ir tāds, ka varbūt korelācija te nav tik tieša. Nerunājot par to, ka šajā kontekstā šķiet visai apšaubāmi norādīt uz krīzi, jāpajautā - vai galvenais iemesls pusadžu grūtniecībai tiešām ir tāds, ka pusaudži nezina kā ir iespējams palikt stāvoklī, vai arī, piemēram, ka tika lietots alkohols etc.?

Tomass Sauels ir šo jautājumu apskatījis ASV sakarā, viņa secinājumi gan ir vēl neglaimojošāki, proti, seksuālā izglītība nevis situāciju īsti neietekmē, bet gan pasliktina. Ja interesē kā viņš pie šiem secinājumiem ir nonācis, tad iesaku izlasīt šīs nepilnās 3 lpp.







Man šķiet interesanti, ka, piemēram, skola 2030 izņemto materiālu aizstāvībai tika minēts tas pats arguments, ko Sauels min kā klātesošu jau no pagājušā gadsimta: ka sekss un seksualitāte ir pārāk sarežģīti jautājumi, lai tos atstātu vecāku ziņā. Atkal, nenoliedzot to, ka kvalitatīva izglītība ir nepieciešama, problēma tomēr ir tajā, ko mēs uzskatām par kvalitatīvu izglītību un te nu, kā bija vērojams skola 2030 gadījumā, vecāku un dažādu kvīru teorijas speciālistu viedoklis var klaji atšķirties.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mapats
2024-04-04 15:29 (saite)
Vai esi pārliecināta, ka skola 2030 materiālu ieviesēju nodomi nav ļauni attieksmē pret bērniem un viņi varbūt tikai pilda pavēles mūsu bērnu garīgai un fiziskai sakropļošanai.

(Atbildēt uz šo)


[info]ctulhu
2024-04-04 15:32 (saite)
Analoģija:

Zinatnes fakti - tas ir saujamieroču uzbūve un darbības princips. To macam skolas.

Politika - tas ir uz ko mes sausim vai nesausim un vai un kad vispar šausim. To atstājam gimenēm.

Ar seksu līdzīgi

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]allah_bin_allah
2024-04-04 16:30 (saite)
Nē, mēs skolās nemācam kā izgatavot šaujamos, tu pedožīd.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2024-04-04 19:23 (saite)
O, Gnidrītim jauns avatārs, izskatās mazāk nodzerts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kihelkonna
2024-04-04 16:11 (saite)
pilnai ainai tev vēl jāiepazīstas ar šo
http://klab.lv/users/kihelkonna/1486519.html

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?