iedarbīgas zāles ([info]bez4pieci) rakstīja,
@ 2008-08-04 08:23:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
esošajā politiskajā situācijā man vienmēr licies dīvains daļas kaut cik domājošo latviešu eskeipisms, stūrgalvīgi turpinot traktēt politiskos notikumus pēc politoloģijas un pīār tekstbukiem, spriežot par to, ko nozīmē tas, ka vēlēšanu dienā A stāvēja blakus B, vai ka C noteikti blefo, jo taču viņš ir vecs komunists, vai - jau konkrētāk, piemēram, - ka godmanis nav labākais premjers pašlaik, taču.. taču viņš nav dumjš, nē, dumjš viņš galīgi nav - zina, ko dara.

brīdī, kad bisneza vadība valstiskā līmenī banānu republikā kļuvusi acīmredzama un neviens no tās vairs nekautrējas, jo visus iesaistītos un vēl neiesaistītos draudzīgi satuvina savstarpēju vēl neizmantotu kompromatu ciešas saites (viens tur bijis prostitūta krievijā, cits īstenībā bijis čekas nagu maucējs, trešais - pedofils) - gluži kā puikas kopīgs noslēpums - brīdī, kad t.s. tauta ar konsekventu monetāro un fiskālo politiku tikusi pārvērsta (no apmierināta aitu bara) par bailēs drebošu un manipulējamu aitu baru, kas šausmās noraustās, kad kāda no taukfigūrām tik ar pušplēstu vārdu ieminas par lata devalvāciju, šādā brīdī - kā jau daži minēja - normally būtu jāsākas pilsoņu karam vai vismaz jāiet ielās un jādauza skatlogi, taču kaut drusku domājošais latvietis turpina izvērtēt notikumus, traktēt rezultātus, izvirzīt hipotēzes un maksāt hugely overpriced kredītus, kuri pa visiem kopā, izdalīti uz iedzīvotāju skaitu, sastāda 118 latu ikmēneša maksājumus turpmākos 20 gadus katram - es atkārtoju, katram - latvijas iedzīvotājam no 0 līdz 110 gadu vecumam.

welcum to my country.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]virginia_rabbit
2008-08-04 09:09 (saite)
ja ir liels pizģec, tad kāds tur referendums? jāsper gaisā tautas māju ar visiem kundziniem..

(Atbildēt uz šo)


[info]dienasgramata
2008-08-04 09:14 (saite)
"banānu republikas" pazīmes ir:

1) ekonomika turas uz lauksaimnieciskas ražošanas,
2) varu uzurpējuši militāri vai pašiecelti vadītāji (nenotiek brīvas vēlēšanas),
3) valdība mērķtiecīgi nostādījusi valsti starptautiskā izolācijā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

;)
[info]murks
2008-08-04 09:31 (saite)
gribi pakašķēties? varētu sākt argumentēt, ka 2) un 3) mums ir, bet attiecībā uz 1) ir vēl sliktāk - nav pat lauksaimnieciskās ražošanas.

btw, kāds nosaukums pienāktos šādai republikai?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ;)
[info]dienasgramata
2008-08-04 09:55 (saite)
nu, paargumentē, paargumentē

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ;)
[info]bez4pieci
2008-08-04 10:14 (saite)
+1

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: ;)
[info]dienasgramata
2008-08-04 10:00 (saite)
"banānu repyblika" ir žurnālistisks un tēlains apzīmējums, taču vēsturiski visai strikti piesaistīts konkrētām izpausmēm, kas paredz šī apzīmējuma tradicionālu lietošanu, nevis apsaukājot šādi visu, kas kādam nepatīk

pie mums valsts vadītāji nenēsā uniformas un ir ievēlēti atbilstoši demokrātiskām normām un likumiem, "trešo personu" iesaistīšanās priekšvēlēšanu reklāmās, kas tiek piesaukta, lai apgalvotu, ka valdošā koalīcija ir pie varas "nelikumīgi", ir izvērtēta tiesā un ir atzinums, kas tas nevar būt par pamatu vēlēšanu rezultātu apstrīdēšanai - kur te ir uzurpēta vara?

un par starptautisko izolāciju es gribētu gan redzēt kaut vienu argumentu - mums ir brīva cilvēku iebraukšana un izbraukšana, brīva prese un ārvalstu žurnālistu klātbūtne, neviena ārvalsts (izņemot Krieviju sometimes before) Latvijai nav pārmetusi kādus cilvēktiesību pārkāpumus un noteikusi kādus ierobežojumus, mēs esam PTO dalībvalsts un tā tālāk, kur ir kāda izolācija?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ;)
[info]murks
2008-08-04 10:49 (saite)
Labi, ka par 1) nestrīdies :D

Par 2) - jā, varbūt nevar juridiski atcelt vēlēšanu rezultātus, jo īpaši mūsu valstī (izdzēsta piebilde par tiesu spriešanas praksi Latvijā). Bet nez vai kāds, roku uz sirds liekot, var teikt, ka pozitīvisma kampaņai nebija spēcīgs iespaids uz vēlēšanu rezultātiem,

par 3) - pilsoņi, protams, var braukāt šurpu turpu. Bet toties ir ilgstoši veidota ekonomiskā pašizolācija (izdzēsta emocionāla piezīme par šādas rīcības motivāciju).

Varētu pieņemt bez4pieci priekšlikumu un banānu vietā lietot citu apzīmējumu, piemēram, pateicību republika ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bez4pieci
2008-08-04 10:13 (saite)
labi, lai mums būtu baklažānu republika!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bez4pieci
2008-08-04 10:15 (saite)
parlamentārā topinambūru republika!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dienasgramata
2008-08-04 09:16 (saite)
domāju, ka "tautai" ir pilnīgi piekāst draudus par "lata devalvāciju", jo lielākā "tautas" daļa tik vai tā dzīvo no algas līdz algai, tas ir, ja neskaita atrašanos permanentā overdraftā

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]bez4pieci
2008-08-04 10:15 (saite)
par to permanento overdraftu jau es runāju, un par to jau nu nevienam īsti piekāst nav :/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kinskis
2008-08-04 10:40 (saite)
nu.. tas, ka daļa cilvēku, kuri vēl seko līdz politiskajiem procesiem valstī, brīvprātīgi diezgan kuplā skaitā var spulcēties jēkabielā, lai nosauktu kalvīti par cūku, zatleru par zagli, bet daudzi par muļķi jau ir zināms līmenis. ne vājāks par kāda skatloga izsišanu. savukārt marasmātisko tēbistu vircotie izteikumi liecina, ka signāli mērķi sasnieguši, un bēdubrāļi nu lūko pēc iespējas nepietuvināt savu deadline (burtiskā nozīmē).

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?