iedarbīgas zāles ([info]bez4pieci) rakstīja,
@ 2008-07-23 20:02:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ja varas instances vēlētos latvijā izskaust nelegālu programmatūras un mūzikas ierakstu failu apmaiņu, viss, ko viņiem vajadzētu izdarīt, ir pameklēt populārākajos torrentu portālos populārākās programmas, mūzikas ierakstus vai pornogrāfiju, un torrentu programmā nobloķēt tiešu traffiku uz ārzemēm jebšu arī paskatīties, no kurām ip adresēm dati nāk 10x ātrāk nekā no citām. un tad, lūk, par šīm ip adresēm atrast var ļoti daudz ko - i firmu nosaukumus, i atbildīgās personas.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]artis
2008-07-23 20:19 (saite)

daļu no tā, ko tu saki, nevar saprast, tik muļķīgi esi uzrakstījis. to, ko iespējams saprast jāatzīst par neticami stulbām idejām. tā jau lai laikam notiek, ja runā par lietām, kuras līdz galam nesaprot. pirmkārt, torrent protokolu (tāpat kā http, ko tu izmanto, lai rakstītu muļķības cibā) daudzas kompānijas lieto legāliem mērķiem, piemēram, lai izplatītu savu progammatūru. otrkārt, bez protokola līmeņa (osi layer 7) identifikācijas, "paskatoties, no kurām ip adresēm dati nāk 10x ātrāk nekā no citām", mēs jau atkal bloķēsim rindu legālu aplikāciju.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]bez4pieci
2008-07-23 20:50 (saite)
mūsu kopīgas paziņas dēļ izlaidīšu komentāru par tavu manieri izteikt neargumentētu viedokli, taču, kas attiecas uz pārējo: tas ir pilnīgi vienalga, vai klients torrentu protokolu izmanto arī legālām vajadzībām, - ja no viņa ip adreses mežonīgā ātrumā nāk dati, piemēram, bjorkas antoloģijai, un ripe.net man pasaka nosaukumu uzņēmumam, kas atrodas man kaimiņos, tad skaidrs taču, ka ne jau tāpat vien viņi nāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]artis
2008-07-23 21:17 (saite)
pat ja ar pirmo komentāru lieku saprast, ka sākotnēji tevi pārpratu, no pavirši rakstītā secinot, ka gribi filtrēt visas datu plūsmas valstī (kas, nemaina faktu, ka tā būtu neticami stulba ideja), tad tagad, kad esi paskaidrojis savu ieceri, jāatzīst, ka tas ir kaut kas vēl tehniski neiespējamāks par pirmo. pirmkārt, kaut kāds arbitrāri izvēlēts saraksts ar populārākajiem torrentiem nozīmēs to, ka cilvēki vienkārši lejupielādēs (a) mazāk populārus torrentus no publiskajiem torrentu saitiem, (b) aizliegs lejupielādēt tos no latvijas ip adresēm (vai vēl praktiskāk, no adresess, kura piederēs šiem autortiesību sargiem, jeb valstij), vai (c) lietos privātus torrentu portālus. un viss, epic fail no tiesībsargājošo iestāžu puses (tevis).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bez4pieci
2008-07-23 21:54 (saite)
ja vēlies, varu tev piekrist.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]artis
2008-07-23 21:27 (saite)
vēl, protams, varbūt tu nezināji, bet arī valsts ir tiesību subjekts, t.i., valsts nedrīkst nozieguma atklāšanā izmantot nelegālas metodes, namely, bjorkas albums, ko valsts izmantos atklājot likumpārkāpējus, būs inkriminējošs pašai valstij.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bez4pieci
2008-07-23 21:49 (saite)
smieklīgi, ka šo detaļu tu pamanīji tik vēlu ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zirneklis
2008-07-25 02:40 (saite)
ar ko tad viņi varētu "torrentu programmā nobloķēt tiešu traffiku uz ārzemēm", Lielo Ķīnas Ugunsmūri? tu vienkārši nesaproti, ko runā

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]bez4pieci
2008-07-25 08:03 (saite)
bļe, izlasi ierakstu uzmanīgāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]snark
2008-07-25 15:05 (saite)
Nu, bet datu plūsmas satura analīze un kontrole nav nekas jauns (parasti izmantota kā cenzūras rīks). Tomēr, tas, kas atļauts Jupiteram, nav atļauts vērsim. Ja Ķīna vai Singapūra var atļauties šādu trafika kontroli, tad vietējai varai labākais būtu pat neiedomāties par šādu pasākumu.
1) Visaptverošu datu plūsmas pārtveršanu būtu visai grūti pamatot no tiesiskā viedokļa.
2) p2p ir draudzīgs endjūzerim, taču tā nav ne tuvu vienīgā metode, kā dabūt informāciju no A uz B. Izmantojot vairāk izslēdzošas (p2p ir iekļaujoša tehnoloģijas), tas, kas tagad ir "par brīvu", kļūs par biznesu. Kur nauda, tur arī asinis.
3) Kontroles ieviešanas gadījumā vietējā vara var rēķināties ar tādu tehnoloģisko pretsitienu, ar kuru salīdzinot, dažas dienas ilgušo Igaunijas svītrošanu no Interneta varētu saukt par nenozīmīgu starpgadījumu.

Tīri praktiska piebilde - tuvāk papētot, izrādīsies, ka trafika pamatmasa (varu saderēt uz klunkšķi laba viskija) ir norakstāma uz mājas lietotājiem. Kādas tur firmas un atbildīgās personas? Sēdināt aiz restēm provaideri?

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?