iedarbīgas zāles ([info]bez4pieci) rakstīja,
@ 2007-08-29 22:53:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
eu, a kā sauc to dokumentālo filmu par ūdeni, kristāliem atkarībā no mūzikas, ūdens atmiņu, kodēšanu and all?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]divi_g
2007-08-30 08:46 (saite)
Par homeopātiju var iesist gūglē, piemēram, homeopathy sceptic; otrajā rezultātā no BBC ir arī par "ūdens atmiņu" iekšā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bez4pieci
2007-08-30 18:49 (saite)
nujā, tādā veidā vadīti eksperimenti diez vai izdotos, jāpiekrīt. homeopātija, līdzīgi kā, piemēram, ķīniešu tradicionālā medicīna (kas arī - no rietumu zinātnes perspektīvas - nestrādā un nekad nestrādās), nefunkcionē, ja to mēra ar procentiem no statistiski izvēlētām mērķgrupām. ir divi svarīgi priekšnoteikumi, lai t.s. "netradicionālā" medicīna strādātu - ticība tai (varu sameklēt eksperimentus arī ar rietumu medicīnas līdzekļiem, kas pierāda, ka gadījumos, ja tiem netic, tie iedarbojas daudz vājāk), un individuāla pieeja katram pacientam (nevis slimībai, kā to praktizē rietumu medicīna). ja ņem vērā, ka pašas labākās rietumu medicīnas zāles tiek skaitītas par efektīvām, ja iedarbojas kā nākas 60% gadījumu (pie tam nekas netiek teikts par blakusparādībām, kas homeopātiskiem līdzekļiem lielākoties nav vai ir minimālas), tātad, standarta līdzekļi ir efektīvi mazāk kā 50% gadījumu, tad nemaz TIK liels attālums līdz individuālai pieejai nav ejams arī rietumu medicīnai.

bet tu tiešām mani rosināji sameklēt vairāk informācijas par reāliem eksperimentiem. tuvākā laikā to ar darīs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2007-08-31 08:11 (saite)
Par pieejām varētu piekrist, kaut gan Rietumi arī virzās tajā virzienā, tiesa, no otra gala, no psihoanalīzes gala, un tādēļ rodas teorijas par psihosomatiskiem slimību cēloņiem.
Citādāk - ir jau arī tas, ko Rietumos dēvē par placebo efektu, un pat dažreiz izmanto.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?