barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2013-06-21 01:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ūuuuf
Izkāpu no mašīnas un pirmā ieelpa bija pilna deguma smārda: nezinu, vai pils dūmi tikuši līdz Lāčplēšielai, vai man tikai šķita. Tomēr līdz kaulam ieduras cipari: Pils glābšanā iesaistīti 79 ugunsdzēsēji, 3 pacēlāji, 11 automašīnas. Tas, sanāk, ka ir viss pilsētas resurss un ja šobrīd Rīgā aizdegas kas vēl, tad ko?

Bet pils krājumā ir ap 2 mlj trīs muzeju krājuma vienības,
Cīruļa Sūtņu zāle, viss etnogrāfijas fonds...


Apkaucos, protams, ka apkaucos pusceļā uz māju, viss tik totāli bezpalīdzīgi izskatās/izklausās/lasās.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]vedjmah
2013-06-21 13:32 (saite)
Aizvāktu vienas mazāk efektu dodošas kāpnes, piedzītu pacēlāju. Ja skatās attēlos, skaidrs, ka lielākais degšanas apjoms bija fasādē pret Daugavu, nevis no Pils laukuma puses. Neatceros no galvas topeni, bet tai Daugavas pusē izteikti trūka papildspēku, iespējams, tur nav kur pietiekamā fasādes tuvumā nolikt kādu tehniku.

Neesmu ugunsdzēsējs, bet no tām mācībām, ko esmu apmeklējusi un tad veroties fotouzņēmumos, vairāk izskatās, ka viņi vienkārši dzesē/slapina jumtu, lai novērstu liesmu izplatību visā tā apjomā. Papildus tam ēkas iekšienē esot darbojušās brigādes lokāli, dzēšot iekštelpās iemetušos uguni.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2013-06-21 14:19 (saite)
Nu ja pareizi atceros, no Daugavas puses sanāk neliels uzkalniņš, tb, tā ir zemāka par Pils laukumu + pāris metri slīpas nogāzes horizontālajā plaknē -> sanāk tālāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?