barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2011-11-13 22:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:prokrastinatoru gulta

Kriminālā Kuldīga un citi jaunumi reģionālajā presē
Skatos, mans iecienītākais reģionālais laikraksts - Balvu "Vaduguns" ir izstrādājis jaunu interneta stratēģiju: nekādu internetu un viss aktuālākais novadā noteikti ir pieejams elitārajā drukas formātā. Taču, pieklapējot pa citiem taustiņiem un virtuāli aiztraucoties pāri novadiem uz rietiem, īstajā brīdī nāca lūk, kādi atradumi: liriski pamācošs ieskats šaušalīgos notikumos Kuldīgā . Vēl projektu vadītājiem, etnogrāfiem un grafiskajiem dizaineriem iesaku ievērtēt, ko nozīmē "logo pielāgošana apkārtējām aktualitātēm"- piemēru laipni piedāvā Limbažu Auseklīt's .


P.S. rūpīgāk iedziļinoties Kuldīgas hronikās, ir lasāms, ka pilsētā ir videonovērošanas kameras, kurās ir redzami krimināli novērojumi.
Skaidrs, nekādus šitos trikus ar bučošanos parciņos Kuldīgā, lai esi brīdināts, ceļiniek!



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]termostats
2011-11-13 22:44 (saite)


Bet vispār es gribētu kādreiz dzīvē pastrādāt kādā reģionālajā avīzē.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2011-11-13 23:02 (saite)
Reģionālā prese: tas ir īpašs universs, kura darbību izprast ir iespējams vai nu piedzimstot reģionā, vai vismaz pārāk tālu no tā neaizejot, jo citos gadījumos, tev allaž piemitīs pilsētnieka augstprātība un švītigums un notikumu pietiekami nedetalizēta izpratne. Reģ.preses (turpām- RP) uzmanības centrā vienmēr būs Vietējais Cilvēks (VC) un notikumi, kuri to skar tieši. Teiksim, visas tās republikas štelles- tās tā, "pāris vārdos", kur nu grūti saprotamie un arī (pat) nacionālajā presē nedziļi raktie ārzemu notikumi. Svarīgi ir jaunumi vietējā pašvaldībā, bet arī ar mēru, jo nedrīkst jau klaji slavēt vietējos politķus, tam nolūkam katra dome un pagasts izdod savu oficiālo vēstnesi; svarīgi ir apskatīt vietējo sociālo dzīvi- kas jauns slimnīcās; skolās, bibliotēkās; garāmejot var pieskarties kultūras notikumiem- sieviešu vokālā ansambļa "Tremors" četru gadu jubilejas koncertam (starp citu, ansamblis ir populārs arī kaimiņu novadā!!!), deju kolektīva "Līksme" turnejai uz Poliju un tā . Ja nu dzīve izspēlē tādu joku, ka tev gadās strādāt ar kādu pašvaldību, kura apguvusi eurofondus un "par tiem" uzķīlējusi kādu VC pat itin nozīmīgu un noderīgu objektu, tad uz RP atbalstu vari necerēt- pirmkārt, tu esi rīdzinieks, otrkārt, tas projekts "izskatās aizdomīgi" un labāk projekta atklāšanas dienā abus savus fotogrāfus aizsūtīsim fotogrāfēt pavasari dabas takās. Bet vispār, Latvijas mediju ainava un sabiedriskā doma būtu pavisam cita, ja ne vietējā prese.



(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rasbainieks
2011-11-13 22:54 (saite)
lasu gūtpelca balsī, esmu kustināts.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2011-11-13 23:04 (saite)
Es iepazinos arī ar jaunākām hronikām, kuras rakstījusi Jolanta Knīse, tajās pietrūka faktoloģiski- konstatējošā toņa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hotai
2011-11-14 08:21 (saite)
Gravas ielā kāds dzer alu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2011-11-14 08:46 (saite)
rumbā grozi!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?