barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2008-09-03 22:09:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ražas svētki
Pēdīgo nedēļu laikā man nepavisam neklājas ar vīna pagraba izveidi un uzturēšanu savā tuvumā.

Pērnnedēļ vairākkārt un visai pārdomāti izveidoju krājumu "dažādām dzīves situācijām" un tas bija vareni tālredzīgs solis, jo šīs situācijas, tiesa gan, ne dažādas, bet vienmērīgas, pienāca jau tūdaļ pat, brīvdienās. Stratēģija bija apskaužami asa, taktika- uzglabāt vīna pudeles automašīnā (tam bija objektīvi iemesli, tādi kā ikvakara, no auto uz māju nesamo saiņu proporcija pret manu roku skaitu)- gan bija izvēlēta nepareiza, jo riska faktors: mana atrašanās brīnišķu notikumu virpulī darīja savu. Krājumi izbeidzās, pirms iedepozitēšanas.

Arī pirmdien es centos atjaunot izrautos pamatus un aizdrīvēt nišas, iepērkot vīna krājumu, tā sacīt, " gan noderēs."
Kurš gan to varēja padomāt, ka noderēja tik ātri, ka vakar izsusa uzreizi. Versmē aizgāja arī pirmā februāra svinību atlieku rums, abas zortes un sāka par nesliktu, aber lietojamu izrādīties par kādas viešņas " pa jokam" atnestais rozā, nenosakāmais liķieris vai uzlējums. Par laimi, mēs laimīgi sagrupējāmies, neaiziekot apmēram gadu veco Rīgas Balsāma liternieci un nekādā gadījumā, piecus gadus uz ledusskapja izturēto
"Faled Alcool Puro 95 Gradi", kurš pie ielauztas kājas un sarautas priekšējās krusteniskās saites tika iegādāts kādā teiksmainā ValDiSole ielejas pārtikas un pirmās nepieciešamības preču bodē. Kompresēm, protams. Kopš tās dienas, kad šī pudele pārbrauca uz Rīgu, allaž cenšos pamanīt viesību kritisko punktu, lai neviens nesāktu tverties pie spirta. Galu galā, pie manis taču viesojas tikai zolīdi ļaudis, nevis kaut kādi bohemisti, plenči un žūpas un ar kaut ko man jādezinficē apstrādājamās virsmas, brūces un cenu vai citu uzlīmju vietas.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kinskis
2008-09-04 00:03 (saite)
man šķiet, vīns jāpērk kastēm. tikai tad tas sāk mājās uzkrāties. es gan nezinu, vai rīgā kaut kur šāds vīna iegādes paveids iespējams. tb var jau pirkt arī krutajos pilsētas veikalos, bet es ne to esmu domājis - tur tās cenas ir visai neadekvātas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2008-09-04 13:47 (saite)
Tāds, par kuru tu kaut kur savos archaivos minēji, nē, tā mums nav. Reizumis piemājas abi vīnveikali izveic labas akcijas un es te, inflācijas karstumā nospriedu, ka galu galā, vīns- tā ir laba investīcija, bet tad nu jā, krietnajiem garšu inspektoriem bija neskaidrības.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kinskis
2008-09-04 14:11 (saite)
esmu domājis arī par to, kā dzīvošu sākot ar nākamā gada augustu, kad atgriezīšos rīgā. un vismaz šajā disciplīnā man visu laiku prātā bijuši divi risinājumi. 1) viens labs draugs vēl pagājušogad strādāja kādā no distribūcijas kantoriem, un caur viņu, piemēram, mans brālis iegādājās vīnu savām kāzu svinībām - cenas bija labas, un, lōģiski, sīkākā preces vienība bija kaste (6 pd.). Turklāt, tur kaut kāda shēma bija apakšā, proti, viņš kā p.ersona nemaz no tā kantora neko nevarēja pirkt.
tādēļ eksistē papildversija nr. 2) tas darījums tika veikts caur krogu, kura īpašnieks ir pazīstams, cena nepieauga un vīns caur krogus grāmatvedību nonāca "svaigā gaisā" pieejams lietošanai. tā ka jāmeklē tikai kāds pazīstams krogus vai eventuāli veikaliņa īpašnieks, kurš papildus saviem pasūtījumiem piemet kādas vīna kastes arī manam regulārajam un līdz ar to visai apjomīgajam patēriņam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]batou
2008-09-04 02:59 (saite)
es dzeru tik reti, ka man tā nav problēma. lai gan es pilnīgi varu to iedomāties, ja man jāizvēlas kaut kas alkoholisks, tad lai tas ir baltvīns. un tad, kad pašam būs savs dzīvoklis, arī tekilu + kaut kādu viskiju vai.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2008-09-04 13:48 (saite)
Lūgtu iespēju paskaidrot, ka arī es _nedzeru bieži un daudz_; vien gaisos bija jūtama mājviesību sezonas atsākšanās un attiecīgi, es vēlējos būt Tālredzīga.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?