Aufklärung ([info]avralavral) rakstīja,
@ 2020-08-24 17:24:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Latvijā baznīca ir ļoti nabadzīga. Ko nozīmē "nabadzīga"? Nu, nav naudiņas, bet dažreiz arī ir un tad tās izmantojums var gadīties ļoti nabadzīgs. Nabadzīgs citās lietās, kas ir svarīgākas par naudiņu.
Lūk, nabadzības piemērs: mums ir oficiāls katoļu mediju centrs, ar savu mājaslapu un visādiem soctīklu kontiem. Šis centrs ir radīts, lai darītu vienu un tikai vienu vienīgu lietu: veidotu informācijas apriti starp ticīgajiem, hierarhiju un sekulāro sabiedrību. Nu, informētu par lietām, skaidrotu lietas, gaisinātu pārpratumus, liktu linkus, varbūt pat kaut ko lobētu, nebūtu slikti arī diskutēt. Kā reaģē šis mēdiju centrs uz izmeklēšanas rezultātiem Bruknas muižā? Klusē. Jau ceturto dienu. Kamēr citi - un ne tikai cilvēki, kas tur ir bijuši un kam tas personīgi ir nozīmīgi, - jūk prātā no visādām disonansēm. Lūk, tā ir nabadzība, bet ne naudiņas.

Upd.
Nē, es kļūdos. Gudrāks cilvēks piekodina: "No. Be sure of this: absolute stillness for as long as possible is best of all for you." [Eckhart, German sermon 4, trans M.O’C. Walshe]


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2020-08-24 17:36 (saite)
Kaut kur ziņās es lasīju ka RKB taisās publicēt savu nostāju otrdien, t.i. rīt. RKB ir centralizēts pasākums, nu acīmredzot mediju centrs gaida.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]avralavral
2020-08-24 18:11 (saite)
jā, protams. lai nesastrēbtu karstu.
šis ir labs stils, bet tad to vajadzētu ieturēt daudz konsekventāk. ir tāds mīļš stāsts par meistaru Ekhartu, kurš nomira kaut kad 11. gs. un kuru pirms nāves kaut kādi brāļi dominikāņi vai franciskāņi, vai citi bija iesūdzējuši inkvizīcijas birojā par panteisma sludināšanu. tā kā Ekharts nomira, lietu nepaspēja izskatīt. kaut kad 20. gs beigās viens Ekharta fanu grupējums aizrakstīja uz Vatikānu, vai nevarētu izskatīt to Ekharta lietu un dot oficiālu slēdzienu, ir tas viss pareizs un labs, vai nav. Vatikāna birojs viņiem pieklājīgi atbildēja, ka pieteikumu ir saņēmuši, izskatīs un atbildēs "30 gadu laikā" :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]avralavral
2020-08-24 18:19 (saite)
14. gs., nevis 11. pārrakstījos

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2020-08-24 18:28 (saite)
:D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]teja
2020-08-25 12:26 (saite)
no komunikācijas viedokļa varētu iekomentēt, ka baznīcas komunikācija, institucionāli, visvairāk līdzinās karaļnamu komunikācijai - kontrole pār vēstījumu, komunikācija no varas pozīcijām, negribīga noslēpumu atdošana - iepretim sarunai un pārredzamībai, kas dotu iespēju izsekot lēmumu loģikai. es domāju, ka tādā veidā tiek laists garām daudz iespēju vispārēji aicināt pasauli uz labo.
lai gan izsludinātā šodien Bruknā paredzētās preses konferences programa izskatās daudzsološi.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?