Aufklärung ([info]avralavral) rakstīja,
@ 2018-03-08 15:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
no budistu konciliem
"At the Second Council, there was disagreement between the Theravaada and Mahayana Schools (..) According to the Mahayana version, the liberal monk Mahaadeva initiated the Second Council with five criticisms against the conservative arhats who dominated the Buddhism of the time by virtue of their supposed enlightenment. The five criticisms were that those who claimed to be arhats 1) had not fully conquered passion as they still had wet dreams, 2) were not omniscient because they often had to ask for directions, etc, 3) were still subject to doubts, 4) had gained their knowledge throught others rather than throught their own experience, and 5) would be making verbal exclamations during meditation."

K.R. Paramahamsa, Buddhism in Scripture and Practice, 2007


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]smejmoon
2018-03-08 18:19 (saite)
Tie iebildumi bija tik īsi un tik maz tulkojumā, vai budistu politiķi mācēja labāk izteikties? Luteram būtu ko pamācīties.

(Atbildēt uz šo)


[info]teja
2018-03-08 23:13 (saite)
smieklīgi par verbal exclamations. kad biju Nepālā uz 10 dienu vipassanu lajiem, likās, ka visgrūtākais, kas var būt cilvēkam no tās kultūras, ir klusēt. vini dzied, atraugājas, runàjas ar sevi, komentē notiekošo - pat 7reiz nozvērināti ar 'noble silence' un skolotāju apsauktu. savukārt sēdēt nekustīgi lotosa pozā 10 stundas uz grïdas, kas škiet grūtākais rietumniekiem, viniem nekādas problēmas nesagādāja.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]smejmoon
2018-03-09 01:52 (saite)
Man liekas, ka tieši garīgais spēks bieži rietumniekiem ir ļoti liels. Pie šī secinājuma nonācu 7 stundas stāvot piebāztā autobusā, kur pēc pāris stundām dāmas sāka ģībt, pēc kādām četrām sākās kautiņi, u.t.t. Baltie cilvēki (divi) turpināja stāvēt. Jā, nebija viegli, kazlēniņš pazuda, kazlēniņš atradās. Pasaule slīd garām.

Tas tuvu nebija tik liels garīgais pārbaudījums, kā kāda birokrātiska procedūra, vai kompleksāka ārstu vizīte. Nesen traumās satiku tanti, kas mēnešiem gaidīja uz magnētisko rezonansi Rīgā. Viņai pateica lai brauc, un pusstundu pirms darba laika beigām (ap septiņiem) nebija skaidrs vai pieņems. Iepriekšreiz esot atraidījuši.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]avralavral
2018-03-09 08:35 (saite)
jā, paldies par komentu. es nesen pavadīju nakti uzņemšanas nodaļā stradiņos, kur man laikam sajauca zāles vai ielaida vēnā pārāk lielu devu priekš 50 kg svara, un uzskatu, ka izturēju tikai ar garīgo prakšu palīdzību

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?