Aufklärung ([info]avralavral) rakstīja,
@ 2016-03-29 14:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Franču dzīvniektiesību organizācija L214 (http://www.l214.com)* ar pāris mēnešu laikā parādītiem filmētiem materiāliem no 3 lopkautuvēm panākusi 1) parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidi lopkautuvju monitoringam; 2) divu lopkautuvju temporāru slēgšanu uz izmeklēšanas laiku; 3) vispārēju sašutumu valstī; 4) vairākas pirmās lapas uz lielākajiem dienas laikrakstiem
Šeit šodienas: http://www.lemonde.fr/planete/article/2016/03/29/un-nouveau-cas-de-cruaute-mis-au-jour-dans-un-abattoir-francais_4891669_3244.html
Divas no minētajām kautuvēm ir maza apjoma un ražo dārgo bio gaļu, ar īpašu uzlīmi uz iepakojuma.
Materiāli filmēti īsi pirms Lieldienām, kad ir milzīgs pieprasījums pēc tā dēvētajiem piena jēriem.
Kautuves direktors, iepazinies ar materiāliem, saka, ka ir "šokēts" un "sagrauts" - ir redzams, piemēram, ka jērus sāk sadalīt vēl dzīvus, tiem griežot nost kājas; viņš gadiem esot mēģinājis uzlabot apstākļus kautuvē, bet katrreiz, kā viņš pagriežot muguru, darbinieki - kuri bieži mainās - sākot spīdzināt dzīvniekus. Nu jā, darbs ir nepatīkams, psiholoģiski traumējošs, un neviens to negrib darīt. Uz Lieldienām arī esot liela steiga - divu nedēļu laikā jānokauj 15 000 jēri.

* L214 ir Lauksaimniecības likumu kodeksa (Code rural) punkts, kuru pēc drūmākās leģislatīvās cīņas 2000. gadā beidzot pievienoja esošajam kodeksam (kurā lauksaimniecības dzīvnieki skaitījās pie "kustamās mantas") un kurā teikts, ka dzīvnieks ir "ar justspēju apveltīta dzīva būtne" un tās īpašniekam ir pienākums tam nodrošināt tā bioloģiskajām vajadzībām atbilstošus turēšanas apstākļus.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]daina
2016-03-29 20:13 (saite)
Šausmas, bet noskatīties nespēju. Tagad, kad zīdu, ēdu ļoti daudz gaļas ar milzīgiem sirdsapziņas pārmetumiem

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]avralavral
2016-03-29 20:27 (saite)
Ir arī labas ziņas.
Memphis Meats CEO Uma Valeti, M.D., declares that “The meat industry knows their products aren’t sustainable… We believe that in 20 years, a majority of meat sold in stores will be cultured.”

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?